En FunBeat-användare

Du är inte inloggad på FunBeat.

För att titta på den här personens träningsdagbok och profil så måste du logga in på FunBeat.

Det har jag inte tid med

Många som stickar berättar om hur andra tittar på deras stickningar eller beundrar deras stickade (virkade) alster, och sedan säger att, kanske undrar om de kan beställa något och om man svarar nej, men jag kan lära dig "nej det där har jag inte tid med."

Typiskt i ett väntrum där den ickestickande suttit och spelat på sin telefon eller läst gamla veckotidningar.

Häromdagen så pratade jag med någon om pälsvård om en fd kollega som brukade sitta med sin perserkatt i knät och borsta och kamma den medan h*n  såg på teve. "Ser på teve? men det har inte jag tid med!"

Jag kom att tänka på  en kursassistent en gång i tiden, "enbart avsaknad av teve gör dig inte till intellektuell ...". Just teve dyker fortfarande upp ibland som att "vi som har viktiga, aktiva och meningsfulla liv, vi tittar inte på teve".

Andra människor berättar hur de absolut inte har tid att städa, städning är något för understimulerade, neurotiska hemmafruar, och så de där som har betalt för det, själva är de fullt sysselsatta med upplevelser, eller att umgås. 

Vi som tränar stöter ihop med de som absolut inte har tid att träna, eller tid att träna så mycket.

Men jag kommer att tänka på Bodil Jönsson. "Tid är det enda vi har".

Sedan är det en fråga om vad vi måste göra, vad vi tvingas göra och vad vi väljer att göra. Kattägaren kanske mår jättebra av att sitta och ha en varm pälsig katt i knät och pyssla med pälsen och kan stressa av.

Men ofta är det någon sorts oneupmanship i frågan om vad vi har tid med vare sig det gäller matlagning, städning, träning, hobbies husdjur eller tala med våra nära. Lite tid är lika med viktigt, krävande och välbetalt arbete och en massa aktiva, intressanta vänner. 

Min mamma, som är född 1934, sa för ett tag sedan att hon är glad att hon  föddes när hon föddes i en tid när människor tog det lugnare och hade mer tid för varandra. (Ja, hon arbetade heltid hela sitt liv, när jag var sju månader skaffade hon hemhjälp, för vi fick inte barnomsorg av kommunen)  Ofta när jag tänker på min barndom så tänker jag att det fanns mer reservkapacitet, då också. 

Tänker på det medan jag lyssnar på radion där det den här veckan talas 

Om stress bland unga kvinnor

Status i stress

mer

mer2

2018-04-17 10:37.


Kommentarer till blogginlägget


Det är en förunderlig tid vi lever i där det ibland är viktigare att hålla på med sin telefon än att leva på riktigt. Tänk så mycket tid det finns om man lever här och nu.
2018-04-17Såg igår ett programinslag om barn som inte fick ha telefon för sina föräldrar ... :) Samtidigt så tror jag att en del barn kan få kontakt med andra barn som är intresserade av mer ovanliga saker, så det är både + och -.
2018-04-24