En FunBeat-användare

Du är inte inloggad på FunBeat.

För att titta på den här personens träningsdagbok och profil så måste du logga in på FunBeat.

Små klokheter

"Learn to rest, not to quit"

Jag har hamnat i ett slags träsk eller det låter ju negativit, inte alls inriktningen jag hade tänk mig. Ähh, jag har grävt ner mig i.. men vad tusan det låter ju inte heller bra, helt fel. Tänk, jag kan inte koncentrera mig alls just nu eftersom man nu tycks bara vänta på ett svar om man ska bli vräkt från Funbeat och bli tvungen att ta sitt pick och pack, hm pick och pack låter inte rätt..äsch jag kommer ju ingen vart här.

Citat, ja rätt ut sagt.. 

Citat, ja rent ut sagt.. är det jag vill skriva om idag. Egentligen skulle jag kunna skriva om alla vackra ryska namn jag lärt mig här på bloggen på senaste tiden meeen det var ju inte det jag sku..

"And if i asked you to name all the things that you love, how long would it take for you to name yourself?"

               

Citat 

Eftersom jag inte riktigt är på banan än och kämpar med mig själv i min utmattning så letar jag. Jag letar efter svaret på frågan "Hur blir jag frisk?" Det finns inte en sanning utan många små och några stora. Några "enkla" och några väldigt svåra. Förändring på många olika områden som hur jag lever mitt liv, dess innehåll eller brist på visst innehåll. Hur jag tänker eller inte tänker, att lära mig nya sätt att hantera utmaningar/svårigheter och så vidare.

"I AM two of the most powerful words. For what you put after them shapes your reality"

Det är tufft och väldigt jobbigt emellanåt men förhoppningsvis är det just allt det där som kommer göra susen:) Men under tiden som jag försöker bli starkare och leva bättre har jag medicinerat mig med och förundrats över de korta små klokheter som gömmer sig i just olika citat, lärdomar i microformat

"One day or day one. You decide"

Blir det för enkelt och ytligt, bara ord? Ja om det inte betyder något för dig, inget som har att gör med vem du är och var i livet du befinner dig. Men om det slår an en sträng i dig så blir det ord som du själv inte kunnat formulera men som bara stämmer på något sätt. Ord som får dig att tänka till som kan motivera eller stärka dig ändå trots sin enkelhet.

Dessa små meningar är ju inte lösningen på något sätt utan mer det där som tätar igen hålen..eller hur jag nu ska formulera det, haha!

Musik i mina lurar

https://www.youtube.com/watch?v=b7xVIv3yLqg

https://www.youtube.com/watch?v=pNIAzgmqEJM

"Fråga dig själv om det du gör  idag tar dig närmare där du vill vara imorgon"

En till, kan inte låta bli för den är så bra:)

"Holding onto anger is like drinking poison and expecting the other person to die"

2018-04-11 21:40.


Kommentarer till blogginlägget


Det där med att lära sig vila ... För några år sedan upptäckte jag Fly-Lady. FLY står för Finally Loving Yourself. Jag läser inte så mkt på hennes sidor längre, men det hon tar upp väldigt mycket är det där med att lära sig vila, ta pauser. Koncentrera dig i en kvart, vila en kvart. Eller om det handlar om barn eller nybörjare dela upp i femminutersperioder. Det svåra är att börja igen efter en kvarts vila ... och ofta att bryta för vila ocksåp om man kommit igång och sedan är man plötsligt utmattad. Men hur man slutar prokrastinera och verkligen vilar. Svårt.

2018-05-08Ahh, var in och tittade på sidan! Jag är en väldigt rörig människa som älskar ordning och reda. Jag riktigt myser när det kommer upp listor och punkter, jag älskar min gamla bok från hemkunskapen som talar om hur städskåpet ska organiseras eller hur du ska hänga taklampan. En enkelhet som jag tycker om men inte kan få till. Jag fick en riktigt bra bok som jag fullkomligt älskar "Rensa i röran med FENG SHUI". Håller nu på som egenterapi att rensa ut här hemma. Det är liksom inte bara hur du ska göra utan också varför. Inspirerar att komma igång.
Jag skrev ett blogginlägg om just det här med ett effektivt sätt att få saker och ting gjorda, tyckte det fungerade bra när jag hade lite ork till att göra saker.
Eftersom jag körde på så hårt och inte vilade ser jag på det på ett annat sätt idag. Jag har inte samma tolerans och måste vila och lyssna. Ibland tar viljan över men då skiter det sig direkt..
Ska titta lite mer på den där sidan, tack för tipset!!

2018-05-09"Rensa i röran " har jag också! Den är bra. Det jag gillar med Fly-Lady är hur hon delar upp hemmet och säger ta lite i varje del allteftersom, babysteps! Det fungerar på träning och läxor också.
2018-05-10