Rolf Öhlén

Några enkla anteckningar om svårigheterna med att anmäla sig till Kortvasan

Det finnes trenne anledningar för undertecknad att hänga på låset när anmälan till Vasaloppets vintervecka slår upp sina digitala portar.

 Den främsta och absolut viktigaste är att eftersom jag tycker om att åka skidor tar jag så lång tid på mig att hamnar jag i en alltför sen grupp är risken att jag antingen inte klarar repet eller att ombytet hinner stänga innan jag kommit i mål.

 Den andra anledningen som delvis hänger samman med den första är spåren. Är det sladdrigga spår är det bra att starta tidigt medan de är i någorlunda skick. Mellan Eldris och Mora brukar de flesta ha hunnit om mig.

 Den tredje anledningen är av mer symbolisk natur. Att få vara i första startgrupp och därmed de primörer som begår premiären och inleder hela vinterveckan är en ära.

 En annan orsak som dock är ren överkurs är känslan att på darriga, ömma ben stappla till omklädningshallen och se de som ännu är i spåret passera och uppleva den sköna känslan av att vara färdig med årets kontrollbesiktning av kropp och flås.

 Därför hänger jag på låset när anmälan öppnar. Fast inte den här gången! Jag trodde jag skulle kunna göra det. Kl 09:00 passar mig bra även när jag jobbar. Nu hade jag med mig min egen bärbara dator till jobbet så att jag skulle kunna sitta vid två datorer och göra två anmälningar samtidigt då grabben också ska åka.

 Emellertid visade det sig att anmälan till Kortvasan och några andra lopp öppnade först kl 10:00 när jag ska vara i kyrkan och ha genomgång av dagens gudstjänst i sakristian. Nu blev det inte så. Förvisso såg jag till att jag och datorn var på plats kl 10. Jag riggade upp datorn och i väntan på att laget skulle bli fulltaligt ställde jag mig i kö.

 Det var bara ett problem. Jag skulle betala via banken. Jo då, bankdosan som jag skulle logga in med var med. Jag kom in på "Mina sidor". Jag fyllde i uppgifterna. Jag kom till banksidan. Startade bankdosan. "Disable. Disable. Disable." Hur jag än tryckte kom jag inte vidare så jag kunde inte logga in på min internetbank. Det var bara att avbryta anmälan och stänga ner.

  Dags för genomgång. Men inte i sakristian. Vi tog den i koret då Non stop kören berikade dagens gudstjänst med vacker sång. När vi var färdiga med samlingen var klockan ca 10:30. I Iförd mässhake hämtade jag datorn i sakristian och gick ner och satte mig på bänken längs ner i kyrkan. Startade upp den och mitt bärbara modem. Nytt försök. Den här gången skulle jag betala med visa.

 Nu var det ingen kötid. Jag kom till anmälan på en gång. Fyllde i uppgifterna. Valde via. Fyllde i nummer, giltighetsdatum och kontrollsiffror. Sidan började tugga och söka bankid. Ja visst ja, det måste jag också starta. Letade rätt på programmet, drog igång det - och fick meddelandet att det var för gammalt. Jehapp. Hinner jag inte fixa nu.

 Stänger ner eländet igen. Upp med bankdosan. Fingrar på den. Häpp. Vad nu? Den går igång? Upp med datorn, på med modemet, in på hemsidan, anmälan, banl....vad nu? Varför händer inget? Vad är det för krångel nu då? Jasså, jag måste godkänna genom att klicka på rutan nere till höger...så där! Jej! Det gick! Grabben anmäld och så jag...ja ja men! Fixat! Hurrom! Nu har jag tid att hälsa på de tre som hann komma medan jag donade med anmälan.

 Fy för mig som gjorde det på arbetstid när jag borde koncentrerat mig på gudstjänsten.Men nu är det fixat. Ska bli spännande att se vilken starttid vi får. På ett sätt vore det bra om det blir runt kl 10. Då hinner vi i lugn och ro inmundiga Åmåsängsgårdens goda frukostbuffé, i synnerhet värdinnan Christines suveränt goda lefser.

2018-03-18 23:12.


Kommentarer till blogginlägget