En FunBeat-användare

Du är inte inloggad på FunBeat.

För att titta på den här personens träningsdagbok och profil så måste du logga in på FunBeat.

Med smak av thai

Den här veckan i min räd av pröva olika gruppträningspass anmälde jag mig till något som heter "Thai fys". Jag vet faktiskt inte riktigt vad jag tänkte mig att det var. Styrketräning a la strand i Thailand? Något yoga-artat med nya inslag? Min avsikt var ju att ta reda på det, när jag nu inte hittade någon beskrivning.

Väl där så var det jag och en instruktör och en kvinna i min storlek, fast några år yngre och i betydligt mer form än jag. och så var det mitts och handskar (som jag avböjde) och kuddar ... Thaiboxning alltså. Nu har jag kört diverse varianter på boxpass, så det kändes inte som nyheter, bara mer htp, helltopay.

intervallträning 30-90 s i taget av olika övningar, raka slag,  uppercuts och krokar, och armbågstekniker, empi, och maigieri och mawashigieris,  som här förvillande kallades sidospark, och intruktören undrade om jag kunde ... efter att ha frågat vad jag tränat tidigare. En gång i tiden ingick inte vissa sparkar i karate, tvärs emot vad många tror, så handlar karate mer om handtekniker än om sparkar, och rätt många hävdar att höga sparkar är bara bra på film och i kator ... men jo jag kan sparka mawashi, fast inte så högt  längre ... :( och jag kan i teorin göra oshumawashigieri också, men jag skulle nog behöva ett stretchläger först.

min medtränande var definitivt en match för mig, så det var JOBBIGT, och det var pass kvar när jag började känna att nu vill jag att vi går över till stretchen. Fast det blev inte någon stretch. utan vi höll på i ett 60-minuterspass. Sedan kände jag mig mör. Trodde jag skulle ha tidernas träningsvärk. Icke sa nicke. Lite styv i kroppen möjligen, men ingen träningsvärk har infunnit sig.

2018-03-16 09:50.


Kommentarer till blogginlägget


Låter kul! Vilket gym går du till?
2018-03-16World Class.
2018-03-16