Lena Johansson

Uppnått årsmål!

Har uppnått ett årsmål då jag den 13:e januari sprang halvmaradistans för första gången i mitt 53-åriga liv!

I fredags blev det en halvmararunda igen. Så skön känsla efter fler år med förhinder i uppträningen pga olika skador.

I höstas efter gubbvaden så ändrade jag upplägget och lade tre dagar löpfritt efter långpassen. Ett pass mitt i veckan med fartlek eller intervaller efter dagsform. Har dessutom dragti ner på annan träning och kör kortare styrkepass. Fler rena vilodagar och omväxlande hårdare/tyngre och lättare träning från vecka till vecka.

Det funkar mycket bra. Jag tror att jag är mer stresskänslig än jag fattar och att detta har gjort att jag inte fått tillräcklig återhämtning innan. Svårt när man känner sig stark att ligga på en måttlig nivå, men känns bra nu när jag vant mig. Och som sagt är jag extra pigg så kör jag på lite mer.

Halvmarapassen/långpassen ligger nu runt 2-2,5 tim. och jag är mycket noga med att jag vilar ordentligt även dagen efter. Precis som när jag lyfter tungt ett helt pass så är det helvila dagen efter och på sin höjd en långsam promenad.

Är så himla roligt att springa långa rundor! Under våren och sommaren kan man ta med badkläder och fika, och springa till badplatsen och sen hem igen efter en stunds badande. Väntar gör också Örebro Backyard Ultra i maj och där får vi se hur många varv jag orkar med. Fomen på loppet tror jag passar mig perfekt och dessutom är det i skogen så jag behöver inte få ångest av en massa folk som tittar på! 

Vad mer som bjuds i loppväg under året får vi se vad jag känner för och vad som passar. Har ju lite jobbigt med att åka iväg på egen hand utan vill helst ha sällskap, men som sagt vi får se vad det blir.

Roligt är det i alla fall att ha kommit över en tröskel i och med halvmaradistansen. Något jag aldrig kunnat tor att jag skulle klara av, är nu det roligaste jag vet! 

2018-01-28 15:16.


Kommentarer till blogginlägget


Grattis! :-)
2018-01-28Tack Sylvia! :D
2018-01-28Skönt att du har så härlig känsla i dig nu Belöning efter all träning du genomför Grattis till dig 😃
2018-01-28Tack så mycket Per-arne!
Ja verkligen roligt att komma över gränsen! :D
2018-01-29Grattis! Smart jobbat!
2018-01-29Tack Terese!
Ja man får ändra lite och se om det funkar. Just detta har jag inte ändrat på vid andra skadetillfällen men fick tipset i höstas och provade. Visst vill man springa mer men hellre sällan och långt än att vara skadad! :D
2018-01-29Hurra för Dig!
2018-03-01Tack ! :D
2018-03-02