Olof Oskarsson

Att träna efter ett tydligt schema och med en coach

Jag har aldrig varit en disciplinerad person, har jag inget schema att gå efter så blir det ofta att man "inte orkar" eller "har inte tid". Klart man har tid. Klart man orkar! 

När jag bestämde mig för att slutföra ett mini-tri så var jag tvungen att söka något schema som hjälpte mig med motiveringen till träningen. Jag läste en hel del av vad tips eliten hade på diverse forum och bloggar men kände inte att jag hittade nått som passade just mig. 

Sen läste jag "Varför ska du ha en triathloncoach" och tänkte för mig själv; "En triathloncoach, ja kanske?". Varje gång jag enbart väljer att träna efter ett papper med lite text på så har jag misslyckats och slutat helt efter några veckor. Med en coach så tror jag att man blir mer motiverad när man vet att det alltid går att ta kontakt med någon och få hjälp med sin träning. 

Det har varit en enorm förändring i min träning. Jag är mer fokuserad på vilka uppgifter jag ska göra under träningen, hur jag planerar in min träning i livet och tydliga mål som man kan tävla mot sig själv i. Även att kunde ta del av den kunskapsbank som erbjuds som adept hos en coach är väldigt värdefull. Jag känner att jag har större koll på kosten och vad som är dåligt( även om jag fuskar med en och annan chai-latte, shhh!).

Jag rekommenderar alla som känner att ni slarvar med träningen att hitta ett träningsprogram som passar er och som motiverar er till att nå det resultat ni siktar efter!

2018-01-22 08:53.


Kommentarer till blogginlägget


Roligt du vågade och satsade kapital i att anlita en triathlontränare. Jag kanske skulle varna dej, när man fått triathlon i blodet försvinner det inte.
2018-01-26


Arkiv