En FunBeat-användare

Du är inte inloggad på FunBeat.

För att titta på den här personens träningsdagbok och profil så måste du logga in på FunBeat.

Tenta-stress

Igår hade vi diskussion om tentor och omtentor i skolan. Julveckan hade vi tentor inom loppet av 6 dagar. Det vill säga fredag, onsdag och torsdag. Fredag och torsdag var ordinarie tillfällen medan onsdag var en omtenta. Den på fredagen var (enligt mina mått mätt) en enkel tenta, medan de andra två var lite mer mastigare. Men, i slutändan handlar ju allt om vart man disponerar sin tid.

Det var flera som inte "hann" plugga till den ordinarie tentan på torsdag, med orsak att vi haaaaaar ju omtenta också. Jaha sa jag. Jag hade ju precis som er och jag klarade alla tentor under den perioden.

TYST. Tystnad.

Sen hägrade försvarstalen. 

"Jag kan inte fokusera på mer än en tenta idag." "Det är dåligt att lägga en tenta så." "Jag valde att prioritera omtenta." "Jag hann inte plugga."

Jag kanske är dum i huvudet. Eller det vet ju jag att är jag är, men jag köper liksom inte att man inte hinner. Att man skyller på saker som man själv kan påverka. Man kanske får börja tidigare om man vet med sig att man har en omtenta. Det är ju inte två veckor vi får reda på det, utan snarare sex veckor. Så tid finns. 

Sen får man lägga upp en plan. Jag skrev en lapp hur jag ska plugga då jag visste att det kommer bli mycket. Asplakat mycket. Jag la mest fokus på omtentan också, eftersom den var större, men också tid på den andra dagen efter. Man måste nånstans lära sig balansera, att kunna göra flera saker samtidigt.

Sen har alla olika förutsättningar. Det vet jag också, men jag kan väl också tycka att man bör ha lärt sig sina förutsättningar också. Att man vet hur man ska tas med dom. En del har skitsvårt att lära sig, jag har också det i vissa ämnen. Men jag vet inte.

Jag köper bara det inte. Kanske är jag hård i min bedömning, både mot andra, men också mot mig själv. Men det där hårda har ju också resulterat i bra saker i slutändan. Som att jag klarade alla tre tentor. *skrytvarning*

2018-01-19 12:38.


Kommentarer till blogginlägget


Klart du ska skryta. Superbra att klara tre tentor på en vecka. Och att lägga en planering och hålla sig till den.

(Gissar att det är ungefär samma människor som inte heller har tid att träna men gärna sitter några timmar per dag/kväll framför TV och olika surf och att även den planeringen lyckades finna plats och tid på din lapp...)
2018-01-24