Rickard Dahlgren

#123: Hemmaträning

Under några veckor har jag haft hemmaträning på listan över dagliga träningsrutiner. Denna träning är samma som den jag genomförde med Martin Blad vid Freefoot tidigare i höstas. För ett tag sedan kände jag att behovet av daglig träning var på sin höjd då jag inte var lika smidig och flexibel längre i min kropp. Träning är en färskvara och det gäller alltså att hålla igång kroppen så att maskineriet inte rostar. De övningar jag genomför är helt upplagda utifrån mina egna egenskaper och behov och därför nämner jag dem inte på Funbeat eller Facebook. För de som önskar egna övningar så kan ni kontakta Martin på martin.blad@freefoot.se och således få veta mer om djupanalyser/hemmaträningar.

Om världen vore en perfekt sådan skulle jag genomföra en vald träning varje dag. Men nu är det inte så läget ser ut. Vid flera tillfällen har jag fått slagit ihop flera pass för att det ska gå ihop på mitt vanliga schema: min vardag. Det har inte känts konstigt på något sätt utan mer en naturlig del för att fortsätta följa rutinen om att genomföra varje enskild träning under samma vecka. Alltså kan det i en perfekt värld se ut såhär:

• Måndag – Hemmaträning 1.0

• Tisdag – Hemmaträning 2.0

• Onsdag – Hemmaträning 2.5

• Torsdag – Hemmaträning 3.0

• Fredag – Hemmaträning 4.0

• Lördag – Hemmaträning 5.0

• Söndag – Hemmaträning 6.0

Som jag nu påpekat så fungerar inte alltid detta och därför hamnar flera dagar och pass huller om buller. Samtidigt är det av vikt att lägga upp ett system så att alla pass genomförs med kvalitet och att belastningen inte blir för stor. Om jag lägger alla träningar på två dagar förstår ni själva hur min kropp kommer bli sen… Inte bra.

Särskilt över jul och nyår har rutinen skapat komplikationer där jag har varit borta från hemmets trygga väggar och ibland halkat efter och därefter behövt omkonstruera planeringen. Varje hemmaträning tar olika lång tid att genomföra. Den snabbaste på cirka 20 minuter och den längsta på cirka 90 minuter. Dessutom genomförs varje ny hemmaträning under andra förutsättningar än tidigare pass så inget pass är de andra likt i förhållande till tid. Övningarna är fortfarande desamma.

Min förhoppning är att detta ger klarhet i min träning för er som undrar vad jag håller på med och vad detta innebär. Ställ gärna frågor om jag missat något så ska jag försöka besvara dem så gott jag förmår.

2018-01-09 16:06.


Kommentarer till blogginlägget