En FunBeat-användare

Du är inte inloggad på FunBeat.

För att titta på den här personens träningsdagbok och profil så måste du logga in på FunBeat.

Med mamma på gymmet.

Vår familj är lite eljest. Igår hade jag en tid inbokad med PT och ingen barnvakt. Sonen och Lillan är ganska stora, så behovet av barnvakt kan låta lite konstigt, men ... att lämna dem ensamma tillsammans hemma  i ett par timmar medan de väntar på lunch, det är inte en jättebra idé, och så skulle vi äta lunch på stan.

Bägge två behövde dessutom komma ut och det är lite svårt att motivera dem i det extrema gråväder som råder. Igenmulet, snöblandat regn eller regn och + 1-3 grader. Fyller mig med desperat längtan efter vinter själv. Tittar avundsjukt på bilder från Västerbotten och norrut med blåa himlar och snö i massor, dagsljus eller det där speciella ljuset som natt över snö har. Ingen sådan rikedom för oss inte.  

Min jättebra idé var att Sonen skulle ta med träningskläder och köra löpband medan jag lyfte på saker och mig själv. Rentav att Lillan kunde hänga med och träna knät lite grann.

Stupade på två saker. Det är inte självklart att man kan köpa enstaka pass, det är till för medlemmar på gymmen och bägge två satt helt klart och tydligt hellre i foajén och läste var sin bok. Jag får vara glad över promenaden till och från bussen vad dem beträffar, och att Sonen så småningom gick ett varv med hunden. Tänk om skolornas gymnastiksalar användes för öppen idrott på lovet, för de barn som inte är på idrottsläger under loven? Förmiddagar  mellanstadiebarn och eftermiddagen högstadiet, och så gymnasister nånstans ... tre veckor utan idrottslektioner är mycket för de barn som inte gör så mycket annat, särskilt när vädret inte är så kul för något. Växla mellan olika bollsporter, styrkegympa och aerobics.

Jag däremot skulle köra första riktiga styrkan på två veckor ... Känns härochvar redan idag. 

Intressantast var att försöka göra utfall i trx:en. I med höger fot och så dippa ner och upp, tolv gånger, jobbigt, jo men inte jätte. vila i med vänster och så försöka balansera på högern i samma övning. Och jag fick ideligen hugga tag i något! Klarade kanske tre i taget som max. 

Det är då det är så bra med en PT, analys varför fungerar det inte? Jo svag i höger höft, aha, vad göra? Jo, för det här finns övningen "musslan".

Så nu vet jag vad jag ska göra om jag inte vet vad jag ska göra :/ Musslor!

Lite pullups och dips så träningsvärken verkligen är säkrad och så snakeropes som kondition ... Jag gillar inte snakeropes. 

Men om igen det är det en PT är bra för. Jag har försökt gå runt och styrketräna med ett protokoll i nypan och pricka av mina övningar. Det fungerar inte för mig. Jag kommer inte ihåg vad de heter, jag minns inte vilka vikter, det är något i min hjärna som gör totalt motstånd. Att sedan dessutom ge mig på konstiga övningar - med viss, kanske inbillad, publik - öh nej.  Dessutom så plockar ens PT fram och undan alla grejer medan jag pustar och dricker vatten, man har helt enkelt mamma med sig på gymmet. Dessutom säger hen åt en vad jag ska göra hur trist eller jobbigt det än är och så gör jag det, och får beröm och känna mig lite duktigare än jag skulle göra annars. Det är inget jag har råd med i längden, men om det får mig att nöta in vad jag ska göra så är det en investering.

2018-01-05 11:47.


Kommentarer till blogginlägget


Det låter superbra med en PT. Är det dyrt?
2018-01-05Jag känner igen mig i mycket av din beskrivning.
2018-01-05Svar, ja. PT är rätt dyrt tyvärr. Ibland kan man boka PT i grupp också.
2018-01-05Pt är dyrt och jag har superdåligt samvete för att jag lägger pengar på det. Å andra sidan så fungerar det. Funderat på om jag kunde boka grupp och släpa runt Lillan eller Sonen på vartannat pass. Det jag egentligen skulle ha är en gymkompis antar jag som "råkar" ha tid att gymma samtidigt med mig ... Då kan man ju hjälpas åt, peppa varann och spara pengarna.
2018-01-06Synd att vi inte bor i samma stad! Jag skulle gärna gymma med dig. :-)
2018-01-08Ja det vore kul!

2018-01-09