Caroline Hammaräng

Juligen tydligen

Ett litet rim så här i jultider. Det blir nog det juligaste jag åstadkommer i år, bortsett från att jag har julkort uppsatta på kylskåpet. Inte för att det gör mig något. Bortsett från förra året har jag inte tyckt om julen på 20-25 år. Det var av olika skäl inte givet att jag och Chrille skulle fira själva i år, men till slut lutade det ändå åt att det skulle bli så –släktingar som skulle fråga släktingar som skulle fråga släktingar tills det inte blev någonting alls av det. Jag hade förutom två julklappar till Chrille inte förberett ett dugg för att vi skulle vara själva och jag vägrade stressa igång med det den 23:e. Improvisation av stora mått skulle det få bli i så fall, tänkte jag. Chrille åkte norrut den 23:e och skulle köra ner igen på julafton men vaknade med feber och jag hade inte lust att slänga mig på ett tåg bara för att det var en dag som kallas för julafton. Istället betade jag av en hel del på Att göra-listan. Och var på Gerdahallen. Var inte ensam där, under tiden som jag var i (stora) gymet var vi hela tiden 5-10 personer därinne. Åt bra gjorde jag också :-) Det onyttigaste jag satte i mig var nog mitt aprikosgodis som jag tog till eftermiddagskaffet.

En julklapp kunde jag öppna och den var från mina föräldrar. En ny eltandborste. Och på mitt konto hade de satt in 4 000 kronor….

Nej, tycker jag synd om mig själv så handlar det bara om min axel som jag har bestämt ska vara bra imorgon. Det känns tämligen orättvist att jag alltid ska lyssna på kroppen men att den aldrig lyssnar på mig.

För övrigt….

- Har jag starka funderingar på att gå ur facket som tickar 290 kronor i månaden. Jag mailade kansliet på ”huvudkontoret” och frågade vad de tyckte kunde vara bäst. Hon som svarade skrev att mycket handlar om vad jag själv känner och vad jag identifierar mig som. Och jag definierar mig då inte som fysioterapeut, så mycket vet jag i alla fall. Men sen finns det en inkomstförsäkring som man i vissa fall kan få ta del av om man är med i Fysioterapeuterna. Jag har försökt att läsa på lite själv men har svårt att få grepp om alla regler och förmåner. Tänker att jag får ringa kansliet i mellandagarna. Om dom nu har bemannat där då, det återstår ju att se.

- Hittade jag lite DBT när jag rensade ut bland mina pärmar och mappar. (Är långt ifrån klar än. Att jag vid varje flytt har släpat med mig så abnorma mängder onödiga grejer! Snacka om att ha problem med att släppa taget…) Hade inget minne av att jag hade kvar det, än mindre att jag tydligen sparat det i datorn. Minns att jag direktöversatte det från en engelsk text; en del av meningarna låter lite märkligt formulerade. Det är laminerat så jag klippte ut det till små kort som jag la i en plastficka i min pappersalmanacka. Kommer säkert att få anledning att titta på dem då och då…

- Ska jag stå i receptionen på Friskis imorgon, 08:45-13:30. Fickjust veta att hon som jag ska stå med ska ta med julmatsrester så helt utan blir jag inte i år.....Jag har satt upp mig på ganska många tider på julschemat. Imorgon kommer det nog inte att bli lika mycket att göra som när jag stod där i onsdags, då fick jag hugga i innan jag ens hunnit få på mig Friskiströjan. Jag älskar när det är fullt ös i receptionen. Jag var glad att jag slapp Actiway men klarade utan stress och utan att behöva titta i manualen att ta betalt när en man kom och löste medlemskap till samtliga familjemedlemmar. (Sen när jag kom hem fick jag ändå tvångstankar om att jag gjort fel. Ska kolla upp det imorgon, minns ju efternamnet.) Det jag inte klarade av var att klippa upp ett hänglås med bultsax men det klarade motionären själv galant :-)

- Har jag på tal om att rensa ut äntligen börjat läsa mina gamla ELLE. De som har läst den tidningen vet att den innehåller ganska mycket reklam. Vad sägs till exempel om en mobil med antenn från Motorola? I decembernumret från 2001 hittade jag denna lista som kanske kan ses som ett exempel på att vissa saker på ett vis förändras med tiden men samtidigt på ett annat vis förblir vid detsamma….

Musik

18 år: Ju högre volym desto bättre.

28 år: Limp Bizkit ger mig huvudvärk.

Kärlek

18 år: När kommer jag att träffa den rätte?

28 år: Nu har jag träffat den rätte för femte gången…

Mode

18 år: Tajt, kort och färgglatt.

28 år: Svart, svart, svart.

Sex

18 år: Hur ska jag tala om hur jag vill ha det?

28 år: Hur ska jag tala om att jag inte orkar?

Kroppen

18 år: Ser min rumpa okej ut i de här byxorna?

28 år: Hur ser mitt kolesterolvärde ut, doktorn?

Solning

18 år: Solskyddsfaktor 0.

28 år: Solskyddsfaktor 28.

Jobb

18 år: Svårt att välja.

28 år: Svårt att ta ledigt.

Föräldrar

18 år: Omständliga.

28 år: Oumbärliga.

Uteliv

18 år: Går på det nya stället.

28 år: Kan vi inte se en videofilm (2001 var det….) hemma istället?

Största önskan

18 år: Fred på jorden. Skrota alla vapen.

28 år: En löneförhöjning vore inte fel.

Drömkillen

18 år: Lång, mörk, snygg, sexig, muskulös, rik och charmig.

28 år: Snäll.

Ålder

18 år: Men jag är 23, jag lovar.

28 år: Men jag är 23, jag lovar.

2017-12-25 16:10.


Kommentarer till blogginlägget


Underbara årsreflektioner! Så har jag aldrig tänkt. Tack! 💕
2017-12-25Så lite så 😉
2017-12-25Läst mer än en gång. :) Gott Nytt År! (Ps. Lånar dina lappar..)
2017-12-31Bar blogg !
2018-01-02Den där listan var kul! Kan inte låta bli att tänka på hur den hade sett ut för nån som är typ...45?!?
2018-01-02Ska tänka på det om två år.....
2018-01-02
2018-01-21?
2018-01-21