Caroline Hammaräng

Nya morgonrutiner

Fem gånger på nio dagar kallar jag inte för rutin men min intention, avsikt och tanke är att detta ska bli MinaMorgonrutiner. Och de ser ut så här:

Alarmet står på klockan sex, kvart över sex eller halv sju. Ibland sätter jag alarmet på klockan sex för att sedan sätta fram det till halv sju och somna om. Bara för att det är så skönt att kunna göra så. Men då ska det vara just därför och inte för att jag låter ångesten bestämma.

Jag har börjat använda min Wake up-light igen. Har den inställd på en halvtimmes ”soluppgång”. Men jag har satt den på ljudlöst och använder alarmet på telefonen. En lugn melodi som ökar successivt i ljudstyrka.

Har timer på kaffebryggaren så kaffet är klart när jag stiger upp. (Har ni testat att blanda ner lite malen kanel eller kardemumma i melittafiltret tillsammans med kaffebönorna? Jag tycker att det blir jättegott.) Jag tänder inga taklampor utan ”något mindre”, typ en bordslampa.

Dricker vatten och tar Esomeprazolen. Häller upp dagens första mugg kaffe och går tillbaka till sängen. Plattan och telefonen har jag hittills inte kunnat låta bli och jag tänker att det får vara okej. Jag kollar mail, meddelanden och Wordfeud och så blir det några partier SodaCrush och UNO. Och ytterligare en mugg kaffe.

Stiger upp och rullar ut yogamattan för lite YinYoga. Tänder ett eller ett par levande ljus. Gör 4-5 asanas och håller varje i ungefär fyra minuter. Lyssnar på elementets susande och försöker att fokusera på andetaget och kroppen.

Ger mig själv några andetag i Easy pose. Sedan några morgonbestyr och därefter frukost. Ibland förbereder jag den kvällen innan. Jag dukar inte kvällen innan men jag ser till så att det inte ser ut som ett bombnedslag på köksbordet.

De morgnar när jag har gjort så här har det känts lugnare. Inte bättre, men lugnare. Med det menar jag att ångesten finns kvar men jag kan hantera den lite lättare och att mitt monkey mind finns kvar men apan stannar kvar en lite längre stund på varje gren och dess tjatter känns inte lika påträngande. 

Men nu är det inte morgon utan kväll och det innebär dricka ur kvällsteet, ladda kaffebryggaren, duscha och borsta tänderna och lägga mig på spikmattan och se Enkelstöten på plattan.

2017-12-06 20:23.


Kommentarer till blogginlägget


Låter som en mysig start, tack för kaffetipsen. Ha en fin morgon, imorgon. :)
2017-12-06Jag tycker om när det inte är totalt spikat för när du ska gå upp, varje dag är inte den andre lik. Det känns som att du verkligen klurat ut en metod för att hålla dina järnspöken i schack. Trevlig läsning.
Kram
2018-01-12