linda bengtsson

Borås 6h 11/11 2017 67,4 km

November ja lite granna löparglädje har ju funnit sig igen

skönt. Jag träffade en tjej som hette Maria när det var kilsterrängen på 12 km och vi har tagit några rundor tillsammans hon är urstark och ganska snabb hon är helt ny på ultra så i hade nämnt det lite under hösten Borås 6 h skulle kanske vara nåt för henne. För min del hade det varit kul jag var inte alls redo i huvet o köra Sättila Trail( i gyttjan har jag hört) det var lite logistik problem om det skulle bli Borås.

Maria sa att hon hade tänkt på det så då körde vi på det. Bokade hotell och anmälda oss sista anmälningsdagen. Usch rundlopp innan Växjö är det så smart eh nej men det är utomhus så det fick duga. Körde som vanligt mina milpass och åt för glatta livet jag bara går så in för o ladda typ 3 dagar innan lopp med massa gott som jag bara känner för, de e nice. Maria körde ned i typ snöstorm de va årets första halka o vi va framme typ 20:30 o vi typ struntade i och käka middag lite chips fick duga vi hade hotellfrulle o se fram emot. Sov inte så bra vi visste väl inte helt hur vi skulle klä oss men de blev som jag brukar med vintertights och en svart noppig ullunderställtröja. Åt för mycket frukost så klart kan bara inte heja mig=)=). Maria däremot hade disciplin hon äter nästan aldrig kollisar

Vi var på plats efter en liten körfelning och det var verkligen massa löpare där.Tom några bekanta ansiktenfrån Skåne och en viss Sunnesson som naturligtvis inte visste vem jag va. Det var lite uppskruvat inne vid sekretariatet och massa löpare var där tom i shorts, jag var bara trött seg och ville hem hade bara tomt i huvet även när nummerlappen kom på. Sista toabesök som inte skulle bli det sista…och till starten vi fick typ småspringa dit på grund av tidsbrist o vi hamnade plötsligt bland dem som skulle satsa hårt hur gick de här till. Skottet löd och vi satte fart Maria och jag sida vid sida lite småpratande och en del folk som sprang om oss vi höll ganska bra tempo runt 5:40 kanske de kändes väldigt obekvämt och av någon anledning  ville jag springa fortare än Maria.Min hjärna tänkte nu att hon var en konkurrent som jag ville lägga bakom mig jag ökade lite och sprang ifatt några snubbar från Göteborg som var ganska nya inom ultra de hade kört ultraVasan tydligen och hade nu 100 milarna som mål nästa år. Alltid kul o höra om folks tankar och han var dessutom psykolog intressant. De dröjde länge innan jag sa vilka lopp jag hade tatt mig igenom tycker de e lite kluvet det där vill ju heller höra om andras bravader.

Varvet gick runt en lite sjö i Borås skog ett varv var runt 1,8 km stig o liten höjdkulle fanns med underbart väder me nån minus de va skönt o va ute. Åt inte alls mycket jag skulle ju inte hålla på i 12 h ju fick i mig lite dricka och såg av och till Maria segla förbi och sen kom jag förbi så håll vi på. Det fanns så mycket gott och åta men min mage va lite orolig så det blev väldigt lite av frossandet. Killarna som jag pratade med hade sprungit på lite fort och jag visste inte riktigt hur jag låg till bland damerna då mina toabesök hade vatt lite frekventa. De hade en väldigt fin bajamaja vid varvningen. Tittade inte så mycket på klockan utan försökte hålla ett visst tempo kände väl att jag sakade ett tag men så märkte jag att fler och fler åskådare hade kommit till och då kunde det ju inte va så långt kvar. De killar som varvade en i början var inte så många till antalet nu lite sådär att deras supportteam bara hejade på dem vi var ju alla kämpar. En positiv grej var att det var så många tjejer med i alla dess former och åldrar jättekul.  Jag tittade nu på varv klockan och tittade efter Maria hon syntes inte till och klockan var nu 1 h kvar oj så snabbt bara en ynka timme mindre än en marathon mindre än lindingöloppet och mindre än en halvmara det var så jag hade tänkt lite i huvet .

Nu ville kroppen lite till Var var Maria varvade en del men visste inte hur jag låg tillkom ifatt killarna som jag hade snackat med i början de va helt slut och orkade väl inte hänga på rikitgt. Jag kände jag sprang och struntade i och dricka och bara körde på och började och titta på varvklockan. Jag skulle kunna hinna 2 varv till och jag typ sprang och de va jobbigt kan ju inte springa. Ingen Maria varken bakom eller framför och sen ja jag hann bägge varven alla typ kutade nu och så gick  slutskotten hörde de inte helt men nån sa stopp och det var stopp stanna det var lov och jag behövde inte skynda mig nånstans. Pratade lite med de andra löparna och hittade killen som startade BUM han va helcool kvällen innan bestämde han sig för o köra. Oftast e de dem loppen som är spontana som blir roligast. Man blev snabbt kall men underbara funktionärer kom med varm hamburgar till en tills mätarna hade hunnit till där jag stod och jag var ledig o gå. Gud va stel man blev fort de va ingen vacker joggning tillbaka men lite cirkulation fick man väl. In i duschen fick en liten fin medalj oh ljuva varma duschen nice och träffade Maria igen . Det hade gått bra för henne också lite magproblem men de hade gått över och det hade funkat bra knappt ätit nåt hon heller. När vi var klara med dusch och efter krånglat på kompressionsstrumporna fick vi våra namnutropade. Jag hade vunnit och Maria 3 helt fantastikt bra av henne. Mellan oss var det knappa 700 m som skiljde galet … Jag var också nöjd och fick ett par skor hemskickade senare ett par sköna salming har aldrig sprungit i såna tidigare.

Ett mysigt lopp med mysiga funktionärer tack för ett fint arrangemang

vet inte om jag vill 6 igen =)=)

2017-12-04 14:47.


Kommentarer till blogginlägget