Caroline Hammaräng

Skadeläge (V) / Röntgensvar / Arbetsförmedling&A-kassa / Jag älskar att vara hemma

Detta inlägg kommer att inledas med ytterligare en detaljerad redogörelse för (Heter det redogörelse för eller av eller om???) mina skavanker, så den som är trött på dessa uppmanas att hoppa över de första styckena.I kalendern ser det inte direkt ut som ett skadeläge och jag har kunnat motionera ungefär så som jag har velat; har varit noga med att smärtstilla mig tillräckligt för att kunna göra det. Rätt sorts motion är i sig själv en sorts medicin.

Efter nästan en veckas soffläge (läs bara mig själv att skylla) var det den 6/11 dags för ett nytt ryggskott. Har ju haft ett par stycken under året. De har dock inte varit lika illa/intensiva som det jag hade i februari. Men det var detta….Och precis som i februari var det extentionen som provocerade. Känns inte helt osannolikt att är en ny diskbuktning. Som i så fall sitter på nivån ovanför den gamla; utstrålningen sitter i lårens framsidor istället för i baksidorna. Som en hel del av er säkert vet är nervsmärta ofta av det ettrigare slaget. En Alvedonbrus tillsammans med en Ipren brukar ta det mesta av mina smärtor. Sen får jag ta att magen protesterar då och då, trots att jag tar en Esomeprazol varje morgon; har ett bråck på övre magmunnen.

Smärtintensiteten kan variera från dag till dag. Trenden är ändå att det hela så sakteliga lägger sig, men just när bakåtböjningen började kännas skön istället för smärtande i ryggen fick jag sjukt ont i SI-lederna. Det kändes mest när jag gick in i och ut ur Barnets position. Barnet är en av mina absoluta favoritasanas. Ibland kändes det som upphakningar, ibland som överbelastning och/eller inflammation, ibland som en kombination av de tre. Men jag har kommit underfund med att det kan handla om något så enkelt som för strama sätesmuskler. Det har i alla fall blivit bättre sedan jag började töja dessa ordentligt och regelbundet. Har fortfarande rätt ont på höger sida. Hade problem med höger SI-led i slutet av förra året också.

Har provat PowerYoga ett par gånger och det har fungerat relativt bra för ryggen. I de flesta av Solhälsningarna får jag helt enkelt välja Kobra istället för Stående hund. I krigarpositionerna känns det lite i ryggen, men framför allt känner jag hur in i h-te stel jag har blivit i höftpartiet.

Har varit och fått min höft röntgad. Svar: Röntgen av höftleder och bäcken med belastning är helt normala. Inga tecken på artros eller andra skelettförändringar.

Nu vidare till Arbetsförmedlingen och A-kassan!

Den 10/11 fick jag ett samtal från en handläggare på Arbetsförmedlingen. Han hade "hört att jag skulle vilja tala med en handläggare". Nu är det hursomhelst han som är min handläggare så jag har i alla fall ett namn och kontaktuppgifter.

Jag blev beviljad A-kassa från och med den 1/11 men med sju dagars karens.

För närvarande gör det jag är bäst på och mår bäst av –är hemma. Städar och sorterar, lagar mat, bakar bröd, sköter motionen…Jag är medveten om att jag inte kommer att få ha det så här för alltid. Njuter så länge jag kan.

2017-11-28 08:57.


Kommentarer till blogginlägget