Anna Karin D

Sanningen

I morgon ska jag på återbesök till läkaren på företagshälsovården.  (Kommer försäkringskassans representant att vara med den här gången? De har fått förhinder varenda gång hittills. Det har inte gjort något, försäkringskassan ger mig kalla kårar. )

Jag kommer att berätta hur bra allt gått. Att jag inte är trött längre. Att jag tänker klart, har blivit gladare och sover som en stock varje natt. Att jag inte vaknar kl 00.30, och 2.15, samt 04.10. Jag kommer att skoja och skämta, intelligenta skämt, ni ser så lyckad jag är! Vilken duktig flicka, följer planen och är alla till lags och ingen till last. 

Jag har återupptagit mitt sociala liv, jag njuter av mina vänner. Jag känner: dofter, smaker, lust och kärlek.....och ett lugn i min själ. Och jag minns var jag har lagt mina nycklar. Och vad folk heter. Jag tappar inga ord, inga meningar och yrseln är ett minne blott. Jag slukar litteratur, så som jag gjorde full. Och blir uppslukad av böckerna. Jag läser inte om samma mening gång på gång utan att förstå.

Jag har kontroll. Pappa. Sönerna. Brorsan......jodå, jag har kontroll över det, ingen oro, ingen oro, ingen noja, ingen ångest, inget dåligt samvete....jag är stark!

Det ser ni väl? Att jag är stark. Och fit. Snygg. Vältränad. Och har rehabiliterat mig efter minst tjugo års långsamma obönhörliga nednötande till utmattning på rekordtid!

Tycker ni om mig nu? Är ni glada nöjda?  Jag ställer väl inte till det nu? Säj att jag är DUKTIG?

Tror ni mig? Ni tror väl mig? 

(Det borde ni inte. Jag ljuger. )

Men det är vad jag kommer att säja. Eller?

(Jag skrev det här igår. Idag, idag, är det dags. Sanning eller lögn.....)

2017-11-21 05:56.


Kommentarer till blogginlägget


Hoppas det går/gick bra och att du uppnår det du vill. Vad sa du till slut? :-)
2017-11-21Ja hur gick det?
2017-11-21Ja hur gick det? Jag fattar inte varför jag tycker det är så obehagligt med de här läkarbesöken när jag ska berätta om hur jag mår och hänga ut min svaghet. Att gå till läkaren för en fysisk åkomma är inte hemskt, men detta! Som att sitta i en rättegång.
Men det gick ok
2017-11-21....och jag höll mig åtminstone rätt så bra till sanningen. Förskönade bara lite och undanhöll det värsta. Behöver ju få känna mig lite duktig iaf!
Fortsatt 50% sjukskrivning ett par månader till.
2017-11-21Vad skönt Anna Karin!!
Man har ju en tendens att tro det värsta ska hända och gör sig beredd för den allra sämsta utgången, skitjobbigt rent ut sagt.
Men nu kan du andas ut när det gäller det i alla fall, gött:)
2017-11-21Inte så konstigt att du tycker det är jobbigt. Inte alltid så kul att "hänga ut sin svaghet". Dessutom handlar det ju om viktiga saker för dig.

Bra med fortsatt sjukskrivning. Ja, nu kan du andas ut. :-)

2017-11-21