Caroline Hammaräng

Grimsholmen 2017 (8/9-11/9)

Fredag

Vaxning klockan åtta på morgonen. I Malmö, nära Triangeln. Tillbaka till Lund. Hem och åt mer frukost. Hade inte motionerat på nästan en vecka, vilket rygg, knä, axel och inte minst mage med all (icke) önskvärd tydlighet signalerade. Hade börjat packa kvällen innan. Bussen ner till Centralen kvart i ett. Slösade pengar på Pressbyrån. Gainomaxproteinkakan smakade trä. Kaffet kostade 25 spänn. VitaminWell:en med smak av ingefära var god. Tåget gick vid halv två; cirka tio minuter försenat. Regn även i Falkenberg när jag steg av där framemot halv fyra. Trodde då att jag skulle ta en kort promenad till bussterminalen. När jag kollat på eniro hemma hade allt verkat så klart och tydligt. Jag såg troligen vad jag ville se; att stan såg ut som den gjorde när jag brukade vara där i slutet av 80-början av 90-talet. Men. Numera är det dock så att där tågstationen tidigare låg finns bussterminalen och tågstationen ligger en ganska bra bit utanför centrum. Att jag kunnat ta en buss direkt från stationen till bussterminalen missade jag helt. Jag gick iväg och letade efter en annan hållplats. Och himlen öppnade sig. Jag menar. Verkligen. Öppnade sig. Allt blött. Jävligt svårt att använda Maps. Slutligen kom jag med en buss som gick till till bussterminalen och därifrån med bussen till Grimsholmen. Men då hade jag varken hunnit äta eller handla. Steg av vid hållplats Grimsholmen men det hade varit bättre att välja Veka Sommarby. Med tanke på gångsträckan till GrimsholmenB&B. Regnet stod fortfarande som spön i backen. Eller kanske mer parallella spön på grund av vinden. Vid det laget var jag ganska lack. Till slut kunde jag inkvartera mig i Stenstugan. 

20 m². Golvvärme och en gammaldags gjutjärnskamin, som Carl hjälpte mig att tända i. Stora fönster med utsikt över trädgården. Pentry med spisplattor, kylskåp och mikrovågsugn. Kaffebryggare och vattenkokare. Dusch och toalett. Uteplats med grillmöjligheter (men de fick jag skippa denna gång).

2 550 kronor för tre nätter inklusive handdukar, sängkläder, frukost och slutstädning.

Hade med mig ett äpple hemifrån. I stugan fanns två fruktkolor och två tepåsar. Tog Lergigan och Sertralin, lät bli resten av kvällsmedicinerna då jag sannolikt hade spytt om jag tagit dem också, behöver mycket mer mat till dem. Kollade på TV (hade tillgång till kanalerna 1,2,4 och 6) och spelade SodaCrush. Tyvärr sov jag inte bra där förrän sista natten.

Lördag

Frukost halv nio. Fil/yoghurt och flingor, mängder av hembakat bröd, hemlagade marmelader, ägg, sill, ost, skinka, leverpastej. Gurka (färsk och inlagd), tomat, morotsstavar, rädisor, vindruvor. Det blev både en och två och tre mackor för mycket…..

Ringde Chrille som skulle komma dit över helgen och han hade vaknat med feber. Jag tänkte trots (för) mycket frukost inte vara utan mat resten av dagen och enligt tidtabellen skulle det gå en buss fem i tolv. Köpte biljett med appen. Gick raskt till hållplatsen, fick faktiskt springa en bit för att hinna fram i tid. Blev riktigt svettig. Efter ösregn på morgonen var det nu soligt och ganska varmt. Väntade. Bussen kom inte. Började läsa på tidtabellen som fanns vid hållplatsen.

Framför alla helgturer fanns bokstaven B. B innebar att ”Turen förbeställs på tel xxxx xx xx senast 60 minuter före avresa samt före kl. 23 (4 pers. minst 3 arb.dgr i förväg). Läs mer om färdbevis http://hallandstrafiken.se/.........................." Började gå tillbaka mot GrimsholmenB&B.  Jag var lack igen. Tänkte att jag ska fan aldrig mer åka hit själv. (Har ändrat mig nu, men åker jag dit själv igen ska jag ha cykel med mig.) Hyrde en cykel hos Carl och Christina. 60 spänn per dag för det. Det var inte direkt som min Nikishi. 

När jag tog mig upp för den första backen tänkte jag att nää, jag skiter i det här. Alternativ då? Ta en taxi för hur mycket pengar som helst. Möjligen lifta. Så det blev cykeln ändå. Till ICA SkreaStrand. Som för mig alltid kommer att heta BeGe-mat. Handlade lite allt möjligt. Drack en Frosh innan jag cyklade tillbaka. Bytte om och gav mig ut på promenad. Ingen sol nu men helt okej väder. Gick via naturreservatet till det som min systerdotter döpte till Snäckskalsstranden. 

Fler bilder finns där jag reggat lördagens och söndagens promenader. Telefonkameran gör inte landskapet rättvisa. Systemkameran kom inte med. Använder den för sällan för att känna mig riktigt bekväm med den. Nästa gång ska den med….Var nästan tillbaka när det börjat regna. Var lite trött. Inte van vid att vara utomhus så mycket……

Åt plocksalladen från ICA. En massa gott + vitlöksdressing. Och en LOKA Crush. Tog en skön dusch. Kaffe, choklad, naturgodis, bok. Regnet öste ner. Mysigt.

Söndag

Efter morgonens kraftiga regnskurar kom solen fram. 

Gick ner till havet före frukost. Mitt förslag hade varit att Chrille skulle komma dit på söndagen och att vi skulle köra till Lund riktigt tidigt på måndag morgon så att han skulle kunna åka direkt till jobb men han var nu dessutom rätt rejält förkyld. Bäddade, plockade i ordning, diskade upp. Gick till Marianne vid tolv. Det blev lunch, liten ostbricka, promenad på stranden, eftermiddagskaffe på Mariannes altan. Kunde sitta utan jacka. 

Klockan var halv fem när jag gick därifrån. Gick längst ut på Grimsholmens udde. 

Sedan tillbaka till Stenstugan. Packade lite. Ville inte hem.

Måndag

Åt frukost med Carl och Christina halv åtta. Dom äter frukost i "ateljén" även när dom inte har gäster. Utsikt över strandängarna och havet. Sa hejdå. Bussen till Falkenberg tjugo över åtta. Fick åka på biljetten jag av misstag köpte på lördagen men sen fick jag ju ändå lösa biljett från bussterminalen till stationen så jag tjänade bara 9-10 kronor på det. En knapp timmes väntan innan tåget. gick. Var hemma hos mig halv ett-ett. Lyckades göra massor. Slapp tänka. Packade upp, dammsög och torkade av resväskan och ställde upp den i klädkammaren, storhandlade, tvättade, lagade mat, gick igenom mailen.

Det första jag tänkte och kände när jag vaknade igår morse var att jag ville gå ner till havet. Samma sak idag. Oavsett orsak känns det som att jag inte tycker om Lund längre. 

2017-09-13 10:29.


Kommentarer till blogginlägget


Låter som en härligt weekendtrip. Jättefin stuga och superfina bilder! :)
2017-09-13Tack....
2017-09-13Tack för att du visar. Fin helg. :)
Havet har samma inverkan på mig. Varje gång jag besöker mina föräldrar 'måste jag dit'. Doften, vindarna och horisonten, något magiskt är det.
2017-09-14Precis. Men det funkar inte med vilket hav som helst, det ska vara havet vid Grimsholmen.
2017-09-14