Anna Karin D

Frustration

Någon frågade i en tidigare kommentar om jag fick hjälp av en psykolog. Ja, jag har en psykolog sedan i våras och jag tycker väl att det har varit bra även om jag liksom känner ett visst obehag inför varje session. 

Idag har jag varit på första samtalet efter ett långt sommaruppehåll. Jag har efter mötet fått en klar insikt om mig själv: jag ÄR verkligen en genuint otrevlig människa som det är väldigt svårt att tycka om, i varje fall när jag inte spelar utan är mig själv. Inte ens min psykolog står ut med mig om jag inte anstränger mig att bete mig normalt. Jag är för negativ. Jag köper inte hennes förslag till lösningar och hon tycker jag är rent dum om jag inte väljer receptionen på onkologen. Det där sista har hon naturligtvis rätt i. 

Men jag tycker hennes förslag är lite naiva (" släng ut dina söner" "Kan du inte sätta din pappa på ett hem?"", Ring en tidning och säj att du kan skriva artiklar åt dem", "kan du inte bli sjukpensionär?" Säj upp dig, P kan väl försörja dig?")

Jo, det är klart att jag kan göra allt det där. Utom att sätta pappa på ett boende, för det vill han inte. Och inte låter jag P betala alla mina kostnader medan jag gör inget, det är ju absurt. Men det andra, visst. Men jag är jag och det finns en anledning till att jag hamnat i den sits jag nu är och att vara kaxig och självsäker är liksom inte min starka sida, inte att våga ta för sig heller, det är liksom inte så lätt. Det är typ därför jag är hos en psykolog, typ. Typ för att jag lätt hamnar i en maktlös position, känner mig låst och har svårt tro på mig själv. Och är utmattad. 

Jag är verkligen genuint otrevlig, och min psykolog visade rätt tydligt hur trött hon var på mig, och nu efteråt känner jag mig helt genomrutten och vill inte gå dit mer, jag är ovärdig och tillintetgjord och väldigt ledsen.

Inte ens en psykolog står ut med mig. Slå det om ni kan!

Jag är en mästare i att gå folk på nerverna. Bäst på otrevlighet. Bäst på något i allafall. Guldmedalj. 

2017-08-23 16:34.


Kommentarer till blogginlägget


Inte ens kundvagnarna gillar mig. De gör allt för att visa sin självständighet.
2017-08-23Hm, byta psykolog var min spontana tanke.
2017-08-23Hihi...en till att gå på nerverna....? Impregnera med negativt tänk? Förstöra dagen för? Ska nog låta bli det, tänker jag. Fast nu ser jag fiender i alla dumt nog, ingen bra uppladdning inför läkarsamtalet i morgon....
Men det är kanske bäst att vara följsam, glad och göra det "alla" tycker är bäst för mig. Även om jag inte vill....
2017-08-23Ja, jösses, jag säger detsamma om den där psykologen...! Och jag vill bara skicka en liten styrkeboost till dig... Du är värdefull och fin och du har så mycket av styrka inom dig. Och jag är övertygad om att du... snart... en vacker dag... kommer att hitta till ett arbete som är bra och rätt för dig. Jag kan citera texten på ett träningslinne som jag har, och som jag tycker om: "Own your power"...
2017-08-23Tack för de orden! Ja, det stämmer verkligen. Är det nåt jag lärt mig om mig själv på sistone så är det att det blir bäst om jag får vara med och styra. Även om jag styr fel.
2017-08-23Det finns tyvärr många märkliga psykologer och de har ingen som helst patent på sanningen eller vad som är rätt eller inte för dig. Hoppas i alla fall att du hittar någon bättre! Jag tror inte heller att du är otrevlig på något sätt!
2017-08-23Den psykologen är ett stort skämt! Hen hade ingen bra dag alls.
Imorgon ska du säga det DU vill, och inte vad andra vill du ska säga.
Du ska säga vad som är bra för dig.
Imorgon har du självkänslan tillbaka. Tänk på alla här som stöttar dig.
Vi står bakom dig. Kramar
2017-08-23Kloka ord där ovan. Lycka till i morgon. Jag håller tummarna för att det kommer att gå bra.
2017-08-23Det låter klokt och bra! Hoppas att läkarsamtalet gick bra idag!

2017-08-24Tack alla för klokskap och pepp. Samtalet gick bra.....tror jag. Men hu vilken dag, denna torsdag!
Återkommer.
2017-08-24Jag är glad för din skull att det gick bra, idag...
2017-08-24Oj, vad händer? Läser inte så ofta numera...jag tror absolut du har svaret hos dig själv, du känner dig bäst! Det svåra är kanske att hitta fram till det helt konkret, vad? På vilket sätt vill jag/ kan jag, när är det möjligt? Det är väl detta psykologen skall kunna hjälpa till med och vägleda med? Ställa de kloka frågorna....Hmmm.
2017-08-26Om du inte känner dig starkare/bättre efter p.besöket så lär det vara fel på psykolgen, byt :)
2017-10-04Avslutat! :-) Men jag hade bara ett begränsat antal besök tilldelat enligt någon regel landstinget följer. Nåja. Det går bra utan.
2017-10-04