Jonas Lidén

Att sätta mål!

Mål är viktiga för min motivation och träning. Inför 2017 var genomförande av Vätternrundan mitt stora mål. Åtminstone mitt mer konkreta mål. Parallellt med Vättern var det långsiktiga målet att skaffa en bättre kosthållning, sundare livsstil och åstadkomma en varaktig viktnedgång. Det rullar på åt rätt håll livsstilsmässigt. Jag väger nu mindre än på ca 20 år men har ännu inte nått hela vägen fram. Men målet är inte att det ska gå fort utan på ett sätt och med en kosthållning som är hållbar över tid. Rent konkret handlar det om mindre socker, kolhydrater och skräpmat. Jag känner att det finns en mängd följdeffekter av viktnedgången som att jag har bättre ork och rörlighet och är inte heller lika trött som jag ofta varit de senaste åren.

För att fortsätta min strävan behöver jag nya mål. Kommer under sensommaren/hösten genomföra ett par kortare motionslopp men de långsiktiga målen handlar nu om vad jag ska ta mig an för utmaningar 2018. Dessa tre projekt ser jag framför mig kommer vara mina morötter för fortsatt träning och sund livsstil:

1.       Göra en svensk klassiker 2018.Eftersom Vasaloppet är fulltecknat tänker jag mig att genomföra Öppet Spår, Vätternrundan, Vansbrosimningen och Lidingöloppet nästa år.

2.       Göteborgsvarvet 2018.

3.       Göra en långcykling genom Sverige. T.ex. cykla till Kiruna.

Är det rimliga mål? Klassikerloppen och Göteborgsvarvet tänker jag att bara jag får vara skadefri är det utmaningar som jag kommer ta mig an och igenom.

Långcyklingen då? Skulle väldigt gärna uppleva en långtur genom Sverige från cykelsadeln. Där handlar det ju om semesterplaner och exakt när och hur min semester kommer se ut nästa sommar är ju lite tidigt att veta ännu men som det känns nu kommer jag göra allt för att försöka få in även detta i nästa års sommarschema.

Så detta är de mål jag kommer ha för ögonen under höstens och vinterns träning. Angående lopp så väntar som jag nämnt i tidigare inlägg nu först Velfondo Vårgårda, 93 km cykling den 12 augusti.

2017-08-06 21:06.


Kommentarer till blogginlägget


Det svåra är väl att hinna träna till GV och VR ungefär samtidigt. Cyklingen slukar ofta så mycket tid om man ska försöka bli bra på båda. Resten kommer att gå som en dans!
2017-08-07Ja, det blir så klart en utmaning att ha de två loppen i fokus ungefär samtidigt. Fyra veckor emellan så det blir delvis parallellt fokus under våren.
2017-08-08Ride of Hope vore kanske intressant för dig, går av stapeln i Augusti varje år med start i Lund och sedan en dagsetapp mellan alla städer som har en barnonkologisk klinik, målgång i Stockholm en vecka senare. Finns en variant som startar norrifrån också, jag minns inte riktigt rutten men den sammanstrålar med den södra vid målgång. Så stöttar du Barncancerfonden och har chans att lära känna en massa andra trevliga människor på kuppen.
2017-08-08Tack för tipset Gunnar. Ska kolla upp detta.
2017-08-09