Per Månsson

På väg, från Skåne till Dalarna.

En vecka kvar. Vi har börjat resan som tar oss via Göteborg till Dalarna och en veckas stugsemester. Hyr stuga för att vara nära där det hela ska ske, på fredag. Just det, en vecka kvar, knappt.

Sedan står jag på startlinjen i Sälen för att ta mig till målet i Mora, och se den välkända devisen "I fäders spår, för framtids segrar" väntar. Det fick mig att fundera över var denna text egentligen kommer ifrån. Är det Gustav Vasas valspråk, eller vad? Knappast jämlikt idag, vadå fäders? Lika många tjejer idrottar ju idag som män. I spår, det köper jag, Gustav lär ju ha färdats där, även om det väl kanske var i andra riktningen, mot Norge. Framtids segrar, nä, inte framtids, det är ju nu, om en vecka det sker. Knappast framtid, det låter för långt bort. 

Förlåt utsvävningen, nu tillbaka nuet. Under senaste veckan har det blivit två träningspass. Ett i skogen, ny mark att testa. Det var knixigt värre. Och det andra hemmavid, på St Hans. Där blev det ett bra tempopass. Dock kändes det av i ryggslutet. Det gjorde mig lite fundersam över hur det ska kännas i kroppen efter betydligt längre sträcka.

Tycker jag är så pass förberedd som jag rimligtvis kan vara. Nu sista veckan blir det träning mest för att det är så roligt med MTB. Inte för att det tillför så mycket.

Har fått startbeviset, står i tionde ledet, 12:15. Längtar! 😀

2017-08-05 22:46.


Kommentarer till blogginlägget


Lycka till i loppet!
2017-08-07Ahhha! Cykelvasan!? Tufft men säkert en upplevelse på många sätt!
2017-08-07Tack Siv och Majvi! Tufft blir det och säkert en upplevelse.
2017-08-08