Per Månsson

Från handling till leverans

Idag var det så leverans. I förmiddags gick jag till DeGaVi och där stod biken, en röd ram med jättetjocka däck var det första jag la märke till. Det blev en del finjusteringar, sadelstången skulle upp lite, handtagen ha annat läge och dämpare rätt tryck. Sedan blev det testvarv runt Clemenstorget. Ytterligare lite att justera, samt lite smågrejor som behövdes till biken. Väldigt nöjd med vad jag köpt, hoppade jag upp på biken och cyklade hem.

Där hemma blev det fika men sen kunde jag inte hålla mig längre. Packade grejorna, hängde biken på bilen och drog till Björnstorp. Tänkte att grusvägarna där ute i skogen borde ha lämpligt underlag för premiärturen.

Det visade sig att jag hunnit glömma omgivningarna, blev lite desorienterad. Det är ju trots allt många år sedan jag sprang där i skogen.  Det löste sig, det blev några stopp, vända och tillbaka igen. Uppför The Lodge-backen ville jag testa de låga växlarna. Jodå, den lägsta behövdes där. Upp kom jag med rejäl puls. Sedan vidare på vägar som inbjöd till att testa det omvända, den högsta växeln. Den fick jag också testat, tillsammans med bromsar, dämpning och sittkänslan. Det rullade på, det var jätteskoj, helt ny upplevelse. Jag fick klättra uppför och märkte att denna rundan nog gav högre puls än när jag cyklar landsväg. Det var roligt på ett annat sätt än vid annan cykelträning. Jag njöt! Jag gillade vad jag köpt, det fungerade så bra. 😊

En skogstur med somrigt vacker omgivning, där jag dessutom fick se ett dovhjortspar, hanen stod på vägen hundra meter fram, ståtlig med sin stora krona, efter honom kom honan, båda försvann i grönskan.

Dryga timmen höll jag på, det blev lite mer än två milen denna första gång. Jag är så nöjd med cykeln, och hur allt fungerade. Jag har gjort första träningen, jag har kommit en bit på vägen.

2017-07-14 20:36.


Kommentarer till blogginlägget