Per Månsson

Från tanke till handling.

Jag är inte precis någon nybörjare på cykel. Som många andra småkillar hade jag det lite svårt med balansen när jag skulle lära mig att cykla. Men det fixade sig, och sedan har det blivit den ena cykeln utsliten efter den andra. Jag har pendlat till jobbet i alla år, cyklat som motion och cyklat touring. Massor av mil har det blivit.

Det har funnits en tanke i mitt huvud sedan några år - undrar hur det är att cykla mountainbike? Från tanke till handling krävdes dock en åtgärd, jag hade redan för många cyklar. Har inte plats för en till. Så under försommaren avvecklade jag reservracern och lånade ut touringcykeln. Fyra blev bara två. Nu finns plats för nytt, en mountainbike!

I tisdags gick jag från tanke till handling. Tog mig till city och stegade in hos DeGaVi. Hade i våras varit där och fått mig en genomgång på vad de kunde erbjuda mig. Nu diskuterade Gabor och jag lämplig cykel för mig, bikefiten klarades av, färgen bestämdes och vi skakade hand för genomförd affär.

Imorgon är det leverans! 😊 Spännande!

Spännande är också ett miniprojekt jag startar samma dag. 11 juli tittade jag ut rätt cykel för mig, en månad senare har jag slutmål för mitt lilla projekt – Cykel Vasan Öppet spår (11 aug). En månad på mig för att lära mig cykla, om inte på nytt, så i alla fall cykla obanat, i terrängen. Gå från landsvägskille till skogspelle! Vad har jag gett mig in på? Klarar jag detta? Nio mil längs Vasaloppsspåret, hur kuperat är det, hur trångt är det, frågorna blir många.

Jag tänker återge i korta bloggar lite av mina tankar och de erfarenheter jag skaffar mig under denna månad. Hur går det för mig från start till mål. Jag behöver denna utmaning, har inte haft något krävande och inspirerande mål med min träning på ett tag nu. Tävlingsgången fungerar bra men det finns väldigt få tävlingar och för många nitiska domare, så för nu gäller mountainbike. Först och främst en månad framåt.

2017-07-13 09:02.


Kommentarer till blogginlägget


Coolt!
Jag lär mig just nu att behärska en "vanlig" cykel på nytt :-) Har man inte cyklat på hur många år som helst finns det rejäl utvecklingspotential, även om det mest grundläggande sitter i ryggmärgen.
2017-07-13Spännande!😀
2017-07-13Äntligen blev det av! Den är du väl värd.....men du - vurpor är inte tillåtna!
2017-07-13Nej, vurpor är inte tillåtna. Ta det försiktigt. Vi körde Cykelvasan för några år sedan - en fantastisk upplevelse! Ungefär lika kuperat som Vasaloppet skulle jag gissa (det har vi inte åkt) ;) Lycka till!
2017-07-13Jag tänker vara din ängsliga coach...☺
2017-07-13Tack alla!
Nä, några vurpor är där inte utrymme för. Så försiktighet går före allt annat.
H: Kul att du provar på cyklandet, du kommer inte att ångra det.
2017-07-13