Johnny Sellvén

The feeling of spikskor

Inom cyklingen pratar man om cykelporr, vilket inte är så snuskigt som oinvigda kan få för sig, utan det handlar kort och gott tjusiga bilder på snygga cyklar och tillbehör. Inom löpningen är det begreppet inte lika utbrett, löparporr skulle också kunna missuppfattas rätt rejält. För mig är nog spikskor så nära jag kommer en motsvarighet inom löpningen. Spikskor och solglasögon, som jag också har en svag punkt för, dock brukar de ju gå att använda till fler sporter än löpning. Hur som helst, spikskor tycker jag är coola och något som känns väldigt mycket som löpning; en löparbana och ”optimala” förutsättningar för att springa på sin maxkapacitet. Fram till nu har jag aldrig ens testat spikskor, men tack vare att löpardemonen @peiza hade ett par att låna ut, är jag nu för tiden en spikskolöpare.

Lite mer text: http://johnnysellven.com/the-feeling-of-spikskor/

2017-06-19 15:39.


Kommentarer till blogginlägget


Kunde ju inte låta bli läsa detta. Cykelporr finns det mycket av. spikskor är ett annat kapitel, kan inte säga att jag talar av egen erfarenhet. Däremot sprang äldsta dottern i spikskor, när hon sprang 800 (2.22) och 1500 (4:51). På 5000, (vilket hon gjorde 18 blankt på som 17 åring) tror jag inte hon använde spikskor. Det finns spikskor med lite stötdämpning.
2017-06-19Tror spikskor och ännu mer solglasögon kommer bli min fetish. Springer man bana ska man ha spikskor, bestämmer jag :-)
2017-06-20