Anna Karin D

Saktar ner, alltmer....(Mer ocensurerat stoff från mig)

Nu blev det plötsligt sommar!? Och det gick på en vecka, jag är förvirrad. I år igen. 

Fast det är inte om det jag ska skriva utan om annat, om hur det går med allt till exempel. En uppdatering av läget, min nästandagbok. 

Jag har nu varit borta från jobbet i ......låt mig se.....två veckor? Eller vänta nu, kanske ett halvt år.....hm. Måste kolla. Sex veckor är det. Det är rätt lång tid.

Märkligt förresten, det känns som om den här tillvaroparentesen varit väldigt kort, det var nyss jag började pausa och det är faktiskt först nu den sista veckan som det verkligen har börjat sakta ner inombords. Först nu jag klarar av att inte vara på något sätt produktiv , först nu som kropp och själ har sänkt aktiviteten och rasat några divisioner. Några nätter har till och med varit vilsamma. Inte kontinuerliga, men vederkvickande. En högst ovan upplevelse. 

Samtidigt känns det som eoner sedan jag vinglade runt i sjukhuskorridorerna som en ickenärvarande vålnad. Men jag ser bilden framför mig fortfarande när jag blundar, minns skrämmande väl känslan, ångesten, det fasansfulla tvånget, skräcken,  mattheten, ickelivet, klumpen i magenbröstethuvudet.....utanförskapet.

Längtan. Bort. Hem. Undan. 

Jag hörde inte dit. Jag hör inte dit! Jag har aldrig hört till den verkligheten, ska inte vara där, kan inte existera där, kan aldrig utsätta mig mer för sådant, aldrig aldrig aldrig mer!

Nu har jag en månad kvar av min sjukskrivning. En månads frist. Jag försöker inte tänka på sedan, men det är svårt. Vad ska jag göra.....om....efteråt...när....? 

Jag går och går, med och utan hund. Jag springer då och då, känner musklerna jobba, musklerna som är trötta, så som de bör vara. Jag sniffar och doftar på raps och syrener, jag ser och lyssnar, förundras, gläds och berörs. Skriver några mer censurerade bloggar om det:

 https://nyalundrunt.wordpress.com/2017/05/19/kontr...

Dessutom lyssnar jag på P1:

https://nyalundrunt.wordpress.com/2017/05/22/4082/

Samt ser en massa mer eller mindre seriösa tv-program på Play. Det är helt ok. Absolut helt ok med en bromsad tillvaro med lust- och orkbaserad agenda. 

2017-05-22 13:34.


Kommentarer till blogginlägget


Inte konstigt att det tar ett antal veckor att komma ned i varv när tillvaron gått i expressfart i ett antal år. Både kropp och själ behöver tid för att ställa om.
2017-05-23Ja, verkligen! Och plötsligt inser man att de max fyra veckor i sträck man tidigare varit ledig (som semester) - absolut inte har räckt till för att verkligen coola ner....
2017-05-23