FunBeat Tipsar

Nu går startskottet för Måns Möllers världsrekordförsök, snabbast på cykel genom Europa

Komikern Måns Möller och coach Christer Skog med team skall försöka slå VÄRLDSREKORD (ansökan beviljad av Guinness Word Book of Records) som snabbast på cykel genom Europa, över 600 mil skall avverkas på 29 dagar med start på söndag den 21 maj 2017.

Från start får vi följa med i förberedelserna med allt vad de innebär i att slå ett världsrekord som att köra fystester runt om i Europa bl.a i Polen och Spanien, till att övnings navigera i Tyskland. På fredag den 20 maj tar Måns & teamet flyget över till Uralbergen där resan startar i försöket att slå rekord och bli snabbast genom Europa. 

Parallellt med cyklingen pågår intensivt kampanjande att samla in pengar så att barn med autism kan åka på sommarläger i juni. Lyckas Viggo Foundation samla in mer än 300 000 kan de skicka barn med neuropsykiatrisk funktionsnedsättning tillsammans med sina familjer på sommarläger för gemensam träning. 

Det började som en galen ide, när vännerna Måns Möller och Christer Skog bestämde sig för att cykla över USA (#C2C4Autism) under 2015. Då 420 mil skulle avverkas på 24 dagar. Som pricken över i:et skulle den kända programledaren Agneta Sjödin cykla med halva vägen. 

I förberedelserna inför resan ramlade Agneta och bröt höften med löpsedlar som följd och tvingades hoppa av. 

Även Måns Möller ramlade och bröt fingrarna och revbenen, men till slut stod de där på mållinjen 24 dagar och 420 mil senare. Tillsammans hade de cyklat in 650.000 kronor till Insamlingsstiftelsen Viggo Foundation. Det var bara ett problem, Måns hade lovat att de skulle cykla ihop en miljon kronor. Därför begav sig vännerna Christer Skog och Måns Möller i år ut på cykelresa igen. 

Från SVT huset till Kreta cirka 300 mil och 20 dagar senare, den här gången körde de med varsin minimal ryggsäck utan följebil, för att de skulle bli lite tuffare. Visst var de etthundra mil kortare men resan kändes tuffare. Särskilt eftersom killarna hade motvind 16 av de 20 dagarna och rikligt med nederbörd. Dom fick in nästan på kronan dom 350.000 kronor som saknades till den utlovade miljonen! 

Insamlingsstiftelsen Viggo Foundation är nu i fullgång och delar ut pengar till föreningar runtom i Sverige som aktiverar barn med Neuropsykiatriska funktionshinder som Asperger, ADHD, Autism etc. Insamlingsstiftelsen har bland annat anordnat sommarläger för familjer och en egen klassiker - Viggo Foundation Klassikern som planeras till början av 2017. 

Många av Sveriges största komiker så som Jonas Gardell, Henrik Schyffert, Özz Nûjen med flera. är engagerade i stiftelsen och på Humorgåvan i år ställde komikern/artisterna som Soran Ismail, David Batra, Johan Glans, Emma Knyckare upp och jobbar ideellt för stiftelsen. 

Nu skriver vi ett nytt kapitel och på söndag går startskottet mot målet att bli snabbast genom europa med över 600 mil på cykel på 29 dagar.

TEAM FASTEST X EUROPE som cyklar är:

Måns Möller är en av Sveriges absolut roligaste komiker, som har charmat sin publik i över ett årtioende. Han är en entreprenör och föreläsare som inspirerar många landet runt. I maj 2015 gav sig Måns ut på sitt livs största äventyr med #C2C4Autism, där han cyklade kust till kust – 420 mil på 24 dagar över USA. För att samla in pengar till insamlingsstiftelsen Viggo Foundation. Sen dess har han bland annat bockat av en Svensk Klassiker och en cykelresa från Sthlm - Aten. 2017 ska han och Christer Skog med team slå Världsrekord. 

Christer Skog är fd. förbundskapten för svenska längdskids-landslaget för herrar. Han är den förbundskapten i världen som haft flest längdskidslandslag och har bland annat tränat Storbritannien, Sverige, Australien och USA. Sedan 2005 är han bland annat personlig tränare till Daniel Tynell, som vunnit Vasaloppet tre gånger. Nu ska han och Måns Möller med team ut på ytterligare ett cykeläventyr! 

Anders Forselius. Svensk maratonlöpare, långdistanscyklist och frilansjournalist. Sedan 1994 har han rest världen runt för att tävla i de olika grenarna. I oktober 2012 blev han första svensk att springa ett maratonlopp i alla 50 amerikanska stater. Anders är otroligt viktig för Fastest X Europe, då han har enorm erfarenhet som långfärdscyklist. Han är även fotograf och massör, samt kommer att förse dem hemma med uppdateringar från resan. 

Per-Anders "Pelle" Lissollas. "Halvgammal" dalmas i förskingringen som jobbar som undersköterska vid Centralintensiven på Akademiska sjukhuset i Uppsala. Ett jobb som ger sååå mycket!! Gillar att tänja på gränserna, och se vad den mänskliga kroppen & knoppen klarar av! Att få cykla för en sån här god sak ger en otrolig tillfredställelse, och kommer att fylla kroppen med både smärta och otrolig glädje. Gjort några "längre" cykelturer tidigare, men aldrig så här långt och länge.... Instagram: @lissollaspelle 

Helmy Elsaeed. Han brinner för rörelse och för att ständigt tänja på gränserna för den mänskliga kroppen, och gränserna för det mänskliga sinnet. Han har varit aktiv som äventyrare i över fem år, som har tagit honom världen över. Han har åkt allt från längdskidor i Arktis till att ha cyklat över djungler Asien. Detta är hans första resa med Måns och teamet. 

Tony Duberg. Norrlänning, läkare och trebarnsfar som aktivt tränar och coachar längdskidor och cykling. Två grenar som han själv tidigare tävlat i. Driver företagen MindYourHealth samt LängdSkidAkademin. Han är tidningen Topphälsas egna "fråge läkare" och kommer även se till så att killarna kommer från Ufa till Portugal levande. Tony har cyklat med C2C4Autism tidigare i samband med Sthlm till Aten 

Tack till alla huvudsponsorer som gör denna resa möjlig. 

Tack Trek, Garmin, Enervit Sport, Skoda, Arabian african international bank, Shimano, Jarla Cykel, 

Tack till alla välgörare som sponsrar dagsetapperna 

Saferiadsmekab.se, Nuklex, Mabe AB, Humorgolfen, Hotel Plaza Västerås, Elon Bolandcity & Infracity, Björkén Architects, Jonas Kullman, Christer Nöjd AB, David Batras Podcast, Hasse Brontén, Allan Bruks Ab, Elon Bålsta & Fittja & Norsborg, Massimiliano Franzé med familj, Familjen Lee, Topphälsa Magazine, Salobre, Ica Supermarket Trollbäcken, Elon Kungsholmen, Finin & panda, Ica Supermarket Teg, Hans Osvalds med vänner & Legevisitten.

Vill du ge ett bidrag eller sponsra en etapp eller bli Guldsponsor läs mer om hur de går till på www.viggofoundation.se

2017-05-17 13:04.


Kommentarer till blogginlägget


Grymt, håller tummarna för en lyckad färd!
Tar väl och sympati cyklar runt Siljan 😁
2017-05-18


Om bloggen

FunBeat Tipsar är vår omvärldskoll på prylar och annat inom träning. Vi tror det kan vara av intresse, annars är det lätt att avfölja.