Anna Karin D

Att våga yoga och varför är det så kallt hela tiden?

Jag hörde på radion igår apropå rekordkylan som råder nu att det som växer faktiskt KAN ta skada, riktigt ordentligt alltså, av dessa smällkalla nätter.

Det oroar mig. Rapsen till exempel, mår inte alls bra av sex sju minus på nätterna, sades det på P1. Nu har det inte varit riktigt så kallt här i Skåne just, men minusgrader har det varit och den väderlek som råder ute just nu är väl närmast som den i julas. 

Detta är väldigt dumt att oroa sig för, eftersom det inte går att göra något åt! Ja, inte kan jag göra något i allafall, men jag sveper in mina växter som jag i övermod satte ut på balkongen för ett par veckor sedan , under ett av de korta anfallen av vårvärme, i fleeceplädar på natten. Pratar lite lugnande med dem - "det ska ordna sig det här, vänta bara, håll ut..."

Ni förstår att min värld är liten nu, eller hur? Och ändå är jag nog mer uppdaterad än på länge beträffande händelserna i omvärlden, P1 och surfplattan är mina ständigt närvarande kompisar. 

Jag funderar på att äntligen ta tag i det där med yoga. Men det sitter så hårt inne! Yogasuget är inkapslat i ett försvarspansar. Eller nåt. Men jag tror att det vore en bra sak.

Jag skrev lite igår om just det här och vad jag gör istället som fega kringmanövrar:

https://nyalundrunt.wordpress.com/2017/05/09/jag-b...

Idag har jag alltså inte heller gått på ett yogapass utan istället tagit ännu en iskall dunjackspromenad. Tittat till ett rapsfält. Det lever än. 

2017-05-10 12:27.


Kommentarer till blogginlägget


"Anspänning istället för avspänning" haha, förstår precis detta. Jag blev vansinnigt irriterad på allt pustade från näsandningen från tanten bredvid. Jag ville klappa till henne och vråla "sluta och andas så förbannat" men det hade nog förstört harmonin på något sätt:) Så jag har inte yogat så mycket efter det...fastän jag borde:)
2017-05-10Hm, har testat yoga några gånger, men det är inte riktigt min kopp av te. Men det är säkert bra för de som gillar det.

En tanke som slog mig är att du kan ta det gradvis, och börja med t.ex. body balance som är lite yoga-ish och sedan arbeta dig vidare mot vanlig yoga? T.o.m. jag gillar faktiskt bb, och det är inte konstigt och kräver inte särskilda kläder. :-)
2017-05-10Hehe, jag vet inte riktigt vad jag menar med "konstigt" och jag vet inte heller vad ditt motstånd sitter i. Men body balance är bara som ett vanligt träningpass, fast med yoga-inslag.
2017-05-10Jag ska repa mod....tack för tips, Ingmari!
Maria: precis så! Det måste ju ha gått liiiiite snett när man fokuserar mer på "grannens" andning än sin egen....! :-)
2017-05-10Tycker den där promenaden i dunjacka verkar till att vara minst lika bra och ge ro till själen! Säger jag som inte blir färdig till varken styrketräning eller skadeförebyggande rörlighetsträning/rehab! Skärpning! Det blev ingen tävling för min del idag, saknad det...verkligen! Inte minst veterankompisarna och fikan efteråt-;)
2017-05-10Majvi, jag tog mig dit. Saknaden efter veteranvännerna blev för stor. Dock väldigt glest på damsidan, du fattades!
2017-05-11Skoj och Grattis! Synd att jag inte var där, vi kunde i alla fall tagit en fika ihop-:)
2017-05-11