Anna Karin D

En återställare.

Här är det berg-och-dalbana, värre än den grymmaste Balder!

Idag råder inget självkritiskt grubbel, idag är humöret på topp! Ja i varje fall just nu för tillfället , ni vet ju hur berg-och-dalbanor är konstruerade.

Gårdagens svarta grubbel är paketerat och undanstuvat, men jag vet var jag har ställt det. Det har inte gått upp i rök.

Varför är det så positivt just idag då, undrar ni, har tanten vunnit en miljon?

Nejdå. Inte det.

Men solen skiner. Vinden har mojnat och det är äntligen några grader över tioplus. Det är inte illa för att vara Skåne! Sinnet blir ljusare och mjukare, liksom musklerna. Det blir lättare att andas.

Det är en sak. En annan är att jag blir bjuden på middag idag....på restaurang! Känns SÅ lyxigt!

Och så är det ju.....det att jag just har fått en riktigt stor dos medicin. Min drog! Min älskling, min plåga, min.....tja, ni vet. Jag har sprungit. Och det skäms jag inte över. Jag håller på att lära mig springa på nytt! Springa kravlöst och av lust och glädje. Det har blivit lite för mycket av tvång, press, prestation, tidsjakt....de senaste åren. För lite glädje. Det vill gärna bli så när man är funtad som jag och dessutom tränar och tävlar med en klubb. 

Ja, så nu återerövrar jag löplusten helt enkelt. Enkelt? Tja....Idag gick jag loss på Lunds Centrala IP. Tidigt på morgonen, bara jag och en välbyggd ung man som drog ett gäng fyrhundringar. Han struntade i mig. Såklart. 

Klockan la jag undan. Sprang bara på känsla och spontana infall. 600, 200, 100....Och det är SÅ roligt att känna mig, och faktiskt tro, att jag är snabb....att få ta ut steget, känna mig ung, oövervinnelig. Utan att någon klocka bryskt plockar ner mig på jorden.

Det här blir bra!

En annan kärlek och glädje jag håller på att återerövra är bokläsandet. Det och lite annat skrev jag en - tro det eller ej- totalt depressionsbefriad blogg om igår:

https://nyalundrunt.wordpress.com/2017/05/05/sana-...

(Och inte ens det faktum att funbeateländet raderade mitt blogginlägg så att jag fick skriva om det har lyckats plocka ner mig. Är jag sjuk....?)

2017-05-06 12:31.


Kommentarer till blogginlägget


:-) Hoppas det blir en trevlig middag.
2017-05-06Absolut! Hade varit än trevligare om jag fått in den efterätt jag beställde och inte en annan sort.. Men men. Det är väl ett i-landsproblem, eller hur? :-)
2017-05-06Ja, tänk, idag fick vi både sol och svag vind. Underbart! Men imorgon, då....
Fortsätt så på ip. Vinnande upplägg!
Lovar, det blir fler restaurangbesök. :-)
2017-05-06Ja, det är väl ett i-landsproblem iofs, men efterrätter bör tas på största allvar!
2017-05-06Låter som en helt perfekt dag! Fler sådana till dig!
2017-05-06Absolut Ingmari! Efterrätter är viktiga saker. Det går liksom inte bara att komma med vadsomhelst, bara det innehåller socker och serveras med gräddklick! :-(
Tack Per o Majvi. Mer sol o idrottsplatser får det bli.
2017-05-07