Anna Karin D

Baksmälld.....

Varning! Är inte så väldigt värst positiv och fylld av självtillit just idag. 

Men......nu känner jag mig ändå kass, dålig, samvetslös, en belastning för....mina närmaste, kollegor, samhället. Som om att det är mitt fel, allting. Mitt fel att det blivit som det blivit. Och det är det ju, vems fel skulle det annars vara? Om man nu ska skylla på någon. 

För OM jag inte hade gjort alla fel jag gjort genom livet, då hade jag inte hamnat där jag är nu. 

Vi har alla ett ansvar.  För oss själva. Kan inte skylla ifrån oss på någon obestämd "dom" eller "samhället", eller en "jobbet" när vi trasslar till det för oss. Kanske har jag inte tagit mitt ansvar, när jag en gång valde fel yrke? Definitivt har jag gjort fel när jag inte har lyckats/kunnat/vågat ta mig ur det till något nytt efter alla dessa år. 

Jag är dessutom usel på att hävda min rätt och sätta gränser. Jag är rädd för bråk. 

Jag gjorde inte fel när jag valde barn. Det är det rättaste jag gjort här i livet, barn och allt vad det innebär, ansvar, oro, glädje, jobb, kompromisser och flexibilitet, anpassning att inte vara den viktigaste. Alltid. Att få barn är största gåvan för mig.

Men annars har jag väl inte lyckats pricka så många rätt, så många träffar på piltavlan direkt. 

Jag är väl bara väldigt fin på att göra, välja fel och sedan fortsätta med det. Tills jag stupar. Idioti, kan man också kalla det.

Dessutom är det kallt som f-n ute, blåser is och jag får väl plocka fram den där dunjackan igen. 

2017-05-05 12:16.


Kommentarer till blogginlägget


Jag tror att en del av en själv önskar mycket och klandrar sig själv men en annan vet bättre:)
Kram till dig!
2017-05-05Ja, det är väl så. Och egentligen blir ju inte någonting bättre för någon alls för att jag ägnar mig åt självupptagen nedvärdering.
Vad som däremot hjälper mig lite är att skriva ner mina tankar. Får lite distans då. Kram till dig!
2017-05-05Intressant att läsa något som är så utlämnande men samtidigt så allmängiltigt. Så länge man inte gör sig själv till ett offer så är det befriande att våga vara utlämnande.
2017-05-05Man är ju ändå bara människa.....det är vi alla.
2017-05-05Jag gillar olikheter, det hade varit tråkigt om vi alla var lika! Det är svårt att hitta rätt i sin yrkesbana och inte helt lätt att byta men det är aldrig för sent! Lyckokram till dig!
2017-05-05Vi får ha baksmälledagar, imorgon är det ny dag.
Nu är vi där och den är i alla fall betydligt varmare och ljusare. :-)
2017-05-06Då kan det bara bli bättre :o)
2017-06-14