FunBeat Tipsar

E-bike & äventyrsfyllda aktviteter i Wagrain-Kleinarl

I hjärtat av Salzburger Land ligger familjernas favorit, Wagrain-Kleinarl. Vilken känsla att få vakna till solsken och en dal full av äventyr för hela familjen. "Vi har inget att göra!" Händer inte i Wagrain-Kleinarl. 

För de små väntar stora äventyr i WAGRAINi´s Grafenberg i form av olika upplevelsestationer. Här lär sig barnen också spännande saker om regionen, samtidigt som de får utforska alpvärlden på stigar anlagda för små upptäckare. 

För de större barnen finns flera adrenalinfyllda aktivteter att väjla på. Det finns diverse möjligheter att klättra, svinga sig över vattenfall och raviner längs parcorbanan. 

Här finns också free-fall på 14 meter och en 160 meter lång flying fox. Och för de som gärna cyklar fram i vacker natur på ett lättsamt sätt finns det fler fina rutter att köra e-mountainbike på. Och överallt finns laddningsstationer, så ingen panik att du blir ståendes!

Det finns flera alpstugor och hyttor att välja på med regionala delikatesser. Den vackra naturen gör det lekande lätt att njuta och tanka ny energi för vardagen på hemmaplan.

Semester för hela familjen 

Här finns inte bara action och avkoppling för hela familjen, utan även precis den typ av boende som barnfamiljer efterfrågar. Vilken känsla av frihet och glädje när man når toppen och blickar ut över ett överväldigande alppanorama. 

I Wagrain-Kleinarl finns 140 km markerade vandringsleder för alla nivåer och åldrar. Oavsett om man känner för en mysig promenad längs den smaragdgröna sjön Jägersee eller hellre vill ge sig på ett äventyr upp mot toppen Penkkopf (2011 m.ö.h) blir dagen oförglömlig. 

Uppe på Penkkopf får man njuta av en fantastisk utsikt över en orörd natur, dalar och flera liftar - bland annat den kända G-Link linbanan. Med G-Link linbanan kan man bekvämt åka upp med liften och ge sig ut på vandring utan större ansträngning.Efter vandringen är bad och avslappning precis det riktiga för både kropp och själ. Med gästkortet får hela familjen gratis inträde till upplevelsebadet Wasserwelt Wagrain.

2017-04-27 15:06.


Kommentarer till blogginlägget

Om bloggen

FunBeat Tipsar är vår omvärldskoll på prylar och annat inom träning. Vi tror det kan vara av intresse, annars är det lätt att avfölja.