Caroline Hammaräng

Skadeläge (II) / MediYoga (I) / Arbetsträning (II) / Trädgård / HockeyPåsk

Mest för att för min egen del än en gång (skriver ju egen dagbok också) summera och ventilera, men den som inte har något bättre för sig är välkommen att läsa.

Skadeläget

Säte, rygg och höft turas om med att bråka. I sätet handlar det hittills bara om muskulära historier som har kunnat avhjälpas med spikmatta och stretch. Vad gäller ryggen bråkar de nedersta kotorna ganska rejält ibland. Som fysioterapeut tror jag inte på att bli manipulerad gång efter annan, jag satsar istället på McKenzie och rehab. Men visst är det frustrerande att resultaten tar så lång tid på sig. I höftböjaren har jag ont av och till, just nu är det till. Rätt så mycket till faktiskt. Jag kan vara smärtfri i flera dagar och sedan kommer det tillbaka från ingenstans. Och jag kan inte relatera det till någonting. Tror till exempel inte att det har med dagens trädgårdsarbete att göra; sist jag var ute i trädgården i över två timmar kände jag ingenting alls över huvud taget och jag kände redan i morse att smärtan var ”på gång” men varför den var på gång vet jag inte. Ibland känns det mer inåt ljumsken för att sedan gå tillbaka till ursprungsstället. Min favoritmeditationsposition bulgarian pose fungerar inte särskilt bra längre. Tillbaka till fysion? Vet inte. Inget annat undersökningsfynd än ömhet i ett muskelfäste, det vore ju självaste om det inte skulle kunna gå över av sig självt. Men det verkar det ju inte göra.

Funderar fram och tillbaka över om och hur jag ska stegra rehaben och motionen.En tanke smyger sig på: Kommer jag någonsin att kunna träna hårt igen? Det kunde varit värre, jag ska vara tacksam över att jag har en kropp som fungerar alls etceteraetceteraetcetera. Jag vet det.

MEN DET HÄR ÄR INTE ROLIGT!!!!!!!!!!!!!!!!

MediYoga

Kommer att gå på behandlingarna terminen ut. Hade av någon anledning en förställning om att jag skulle kunna fortsätta för alltid. Jag om någon borde ju veta. Som med de flesta behandlingar av det här slaget avslutar man efter en tid för att ta med sig verktyg att använda sig av på egen hand. RyggYogan har inslag av MediYoga, vi har fått stenciler med flera av övningarna och mediyoga.se är tillgängligt för alla. Risken är väl mer att jag låter bli att använda mig av verktygen av ren lättja, skäms för att skriva det.

Arbetsträningen

Fortskrider. Men hur bra jag än trivs och hur många gånger jag än byter jobb kommer jag aldrig att komma ifrån mig själv och min diagnos. Det är precis samma panik- och oroskänslor och ångest som drabbar mig när jag gjort fel eller när jag missat något. DET har inte förändrats.

Trädgården

Sagt och säger igen –när du väl tagit dig ut är trädgårdsarbetet terapi. Idag var det dock kallt om rumpan, tills sist gick jag in och tog på mig mina Gunda. För de som suktar över ovärderlig information kan jag berätta att det går utmärkt att ha dem även ovanpå understället. Men för att återgå till ämnet är jag väldigt nöjd med trädgården just nu, trots att jag har konstig jord på ett parti där jag har buskar. Jättehård jord och som med en yta av sand. Får gräva upp den i stora bitar som jag sedan får hacka sönder. Och då hade jag ändå redan luckrat upp den en gång innan allt regn kom.

HockeyPåsken.......

Skärtorsdag

Provtagning på vårdcentralen på morgonen, nytt periodkort, TaraBrach, till Gerdahallen för Rehab och RyggYoga, J18 VM-match, spikmatta och bok.

Långfredag

Tvätta, renbädda, städa och rensa ur kylen, dammsuga. PowerWalk till Chrille. Gott em-mellanmål: Kaffe, krossad ananas, hallonkvarg, cashewnötter och jordgubbar. Massor av färska jordgubbar. Köpte ett kilo jättelika jordgubbar på coop. Hockeylandskamp för-VM. Sedan sista SHL-semifinalen.

Påskafton

Trodde jag hade feber men det var kanske vätskebrist efter jordgubbar, kaffe och te. Men jag vet inte, mådde lite konstigt hela dagen. Strök och lite snurrig var jag som sagt för strykjärnet åkte i golvet. Jag var klar och sladden var inte i men det är nog ajöss med strykjärnet. Golvet klarade sig i alla fall. Sämre väder än när vi var på Grimsholmen i somras. Eller, lika dåligt väder + snö. Storhandlade och blev hämtad. Snabb sopplunch och dusch. Fika; glass och alldeles för mycket lösgodis. Hockeylandskamp för-VM. Grey’s anatomy x3. En 90-grams hamburgare till middag. Skippade pommesen men åt däremot ungefär 1/3 av Chrilles kebabrulle. Öl till det. Är det ätardag så är det, just sayin’. J18 VM-landskamp Sverige-Tjeckien.

Påskdagen

Kaffe på sängen, sedan ut på PowerWalk. Hem för fruktkeso, banan och några jordgubbar, sedan vidare till Gerda och rehaben. Hem för piadinas, dusch, SHL-final 1 och J18 VM-landskamp. Somnade innan de 40 minutrarna på spikmattan var till ända, tur att jag ställer timern.

AnnandagPåsk/Idag

Ingen hockey. Hur skulle detta gå. Ett ärende i stans norra delar ställdes in och jag blev rätt sur över det. Fixade hursomhelst med lite allt möjligt och klockan blev över halv elva innan det blev gröt med Fjällbrynt. Trädgården med kort paus för lunch. Kort promenad till ICA med ett brev och en kasse skänkekläder. En kopp te. Matlagning. 

Bara en spinningklass som fattas. Eller en timmes intensiv PowerYoga följd av en halvtimme på crosstrainer.

Lax med spetskål, purjolök och sojadressing idag. 

2017-04-17 18:33.


Kommentarer till blogginlägget


Trädgårdspulande är underbart, lite kallt ute ännu. Köpte en mini Kungsängslilja som gör mig lika glad varje gång jag tittar ut på altanen.
Håller tummen att du kan köra på som du vill snart. Kram
2017-04-18Med träningen alltså...
2017-04-18