FunBeat Tipsar

For the important seconds in life: the new Cloudflash from On

Det schweiziska löpskovarumärket On har uppnått en mindre revolution med sin nya innovativa tävlingssko, som tidigare i år vann det prestigefyllda priset ”Product of the Year Award” på ISPO mässan.      

Hög hastighet. Det är det Cloudflash är tillverkad för. 

Den patenterade CloudTec® sulan förvandlar energin från nedslaget till drivkraft framåt. Det unika med Cloudflash är att den traditionella sulan från On, med fristående ”clouds”, sitter direkt på speedboarden och är tillverkad av responsivt Pebax material. Skon saknar därmed en traditionell mellansula, vilket gör det möjligt för ännu mer explosivt frånskjut än tidigare – en riktig löparsensation! 

“Löpare som ger allt och pushar sig själv till gränsen ska kunna förvänta sig max ifrån sina skor och inte bara från sig själv” säger Olivier Bernhard, en av grundarna till On. Som sexfaldig Ironman vinnare och trefaldig Duathlonvärldsmästare, vet Olivier vad som förväntas av en riktig tävlingsko.   

Tillsammans med utvecklingsteamet på On har han optimerat farten i Cloudflash samtidigt som de behållit fokus på att ge skon dämpning och komfort. Resultatet: en löpsko som helt enkelt är oöverträffad i prestanda.    

Med ett drop på 5 mm levererar Cloudflash en omedelbar löparsensation, medan de 14 cloudsen absorberar nedslaget i varje steg. Det är här speedboarden tar över och förvandlar kraften i nedslaget till en rullande hjulliknande rörelse och ett explosivt frånskjut. 

Överdelen är tillverkad av ultralätt nano-mesh med en armerad struktur. Hälkappan är förstärkt och generöst skuren vilket möjliggör samma fria rörelse som i spikskor.   

On har en bevisad expertis inom utveckling av snabba löparskor. Med Cloudflash, lyfter On sin beprövade teknologi ytterligare en nivå. Cloudflash har redan framgångsrikt testats av flera atleter under OS i Rio 2016. För den som vill förbättra sitt personbästa kommer skorna från och med 6:e april att finnas tillgängliga i butik världen över.     

Vilka är On?   

On är ett ungt schweiziskt företag baserat i Zürich, Portland (Oregon) och Yokohama (Japan). Företaget har ett enda uppdrag: att göra löpning roligt. Bakom detta mantra står ett team av forskare inom sport, atleter i världsklass och vassa designers som alla delar samma passion och spetskompetens inom området.   

On´s löparskor har vunnit ett stort antal utmärkelser för design och funktion över hela världen, den senaste utmärkelsen är ISPO Product of the Year och Gold Award för Best Performance Shoe 2017/18.    

On´s unika CloudTec® sula är patenterad över hela världen. Sju år efter lanseringen, finns On representerat i ca 3000 specialistbutiker i över 50 länder i Europa, Nordamerika, Sydamerika och Asien.      

Hur fungerar On´s patenterade CloudTec® system?   

Dämpad landning i kombination med ett explosivt och fast frånskjut, det  är kärnan i löparskorna från On. Den patenterade teknologin kombinerar alla fördelar från en mjuk träningssko med en fast tävlingssko. ”Landa på sand, skjut ifrån på asfalt”. 

Hemligheten bakom denna djärva nya funktionalitet ligger i On´s ”Clouds” – ihåliga pods på sulan på skorna som trycks ihop vid landning och sedan låser upp sig för att bilda en jämn yta vilket krävs för att skapa ett kraftfullt frånskjut.    

Atleter och coacher som använder On har rapporterat ökad aktivering i musklerna, nya personbästa tider och kortare återhämtningstid. Detta är också uppbackat från vetenskaplig forskning: oberoende studier har gjorts av det välkända Federal Institute of Technology i Zürich, Schweiz, som konfirmerar att det patenterade CloudTec® systemet väsentligt reducerar atleternas hjärtfrekvens och blodets laktatnivåer.

2017-04-07 11:04.


Kommentarer till blogginlägget

Om bloggen

FunBeat Tipsar är vår omvärldskoll på prylar och annat inom träning. Vi tror det kan vara av intresse, annars är det lätt att avfölja.