FunBeat Tipsar

IRONMAN: Kalmar och Jönköping skapar tillsammans något unikt inom triathlonvärlden

IRONMAN, organisationen bakom de framgångsrika triathlontävlingarna i Kalmar och Jönköping, utvecklas med lokal expertis och internationell support. Målet är att fortsätta utveckla IRONMAN-tävlingarna i både Kalmar och Jönköping, som har en speciell plats i mångas hjärtan - både i och utanför Sverige. 

Thomas Veje Olsen, managing director för IRONMAN Scandinavia säger: 

- Med starka lokala och regionala team, ett ovärderligt stöd ifrån våra arrangörsklubbar samt ett stort engagemang ifrån lokalbefolkningen i våra värdkommuner fortsätter vi tillsammans med vårt nya team att utveckla vad som idag är rankat som två utav de främsta IRONMAN-eventen i världen, och som ihop verkligen adderar något unikt till triathlonvärlden. Vi är här för att stanna i många, många år framöver och vår nya organisation är sammansatt med det syftet.

För Sveriges största IRONMAN-tävling i Kalmar fortsätter Henrik Brovell i rollen som race director. Mads Meincke är nytillträdd race director för IRONMAN 70.3 Jönköping och för kommunikation och marknadsföring förstärker IRONMAN sitt team med Frida Grundström i rollen som ny kommunikations- och marknadsansvarig för både IRONMAN Kalmar och IRONMAN 70.3 Jönköping. Utöver nyanställningar ansluter lokala teamleaders och volontärer när vi närmar oss tävlingsdags i Kalmar och Jönköping. 

Den nya organisationsstrukturen betyder att Christian Kirchberger, managing director för Sverige, tar ett kliv tillbaka och låter nya krafter ta över. Christian är en utav de personer som har satt Jönköping och Kalmar på triathlonkartan i Sverige och internationellt. Sedan 2015 har Christian Kirchberger varit managing director för IRONMAN Sweden AB och avslutar nu sitt uppdrag för organisationen per den 25 maj 2017:

- Det har varit en fantastisk resa ifrån en idé att få IRONMAN till Sverige till att få vara en del utav organisationen. Det var en otroligt rolig, utmanande och lärorik period. I takt med att IRONMAN växer och även erbjuder loppen Vattenfall World Triathlon och Velothon i Stockholm är det nu dags för mig att gå vidare med nya spännande projekt. Vi har ett fantastiskt team i Sverige, som är redo att skriva ett nytt IRONMAN kapitel och jag önskar dem och våra event all lycka till", säger Christian Kirchberger om sitt beslut. 

Thomas Veje Olsen säger:

- Vi önskar Christian Kirchberger all framgång. Han har spelat en viktig roll för etableringen utav IRONMAN loppen i Sverige till vart vi är idag, det ska alla veta

Destinationen Jönköping är en viktig samarbetspartner till IRONMAN 70.3 i Jönköping. Patrik Olderius, vd på bolaget kommenterar den nya organisationen: 

- Vi har haft ett väldigt gott samarbete med Christian och IRONMAN. Vi kommer fortsätta att utveckla evenemanget tillsammans med IRONMAN för att vi vill fortsätta att vara ett av de bästa IRONMAN 70.3 arrangemangen i världen. 

Johan Göransson ifrån Destinationen Kalmar tackar Christian för flera års goda samarbeten. Han ser fram emot att tillsammans med arrangörsklubbarna, lokalbefolkningen och befintliga samt nyanställda krafter fortsätta att utveckla tävlingen i Kalmar. 

Vi tackar Christian för hans drivkraft och värdefulla insatser för Jönköping och Kalmar som triathlonstäder och för IRONMAN Sweden AB i stort. IRONMAN önskar dig all lycka till på dina framtida åtaganden och vi ser fram emot att fortsätta att utveckla och förstärka den framstående positionen våra tävlingar i Jönköping, Kalmar och Stockholm har på den lokala och globala triathlonkartan. 

Christian Kirchberger tillsammans med Erik Holmberg, triathlet ifrån IK Hakarpspojkarna som också är värdklubb för IRONMAN 70.3 Jönköping.

OM IRONMAN:

IRONMAN är världens största sportarrangör med över 200 olika evenemang i 42 olika länder. IRONMAN Sweden AB ansvarar för och arrangerar samtliga IRONMAN-ägda tävlingar i Sverige vilket inkluderar IRONMAN 70.3 Jönköping, IRONMAN Kalmar, IRONKIDS Kalmar, Kalmar Mini Tri, Velothon Stockholm och Vattenfall World Triathlon Stockholm.

2017-04-07 10:24.


Kommentarer till blogginlägget

Om bloggen

FunBeat Tipsar är vår omvärldskoll på prylar och annat inom träning. Vi tror det kan vara av intresse, annars är det lätt att avfölja.