FunBeat Tipsar

The Music Run kommer till Stockholm

The Music Run har blivit en succé världen över då det kombinerar löpning och musik. I augusti arrangeras för första gången loppet i Sverige.  Under loppets fem kilometer springer deltagarna genom fem olika musikzoner, alla med sin egen inriktning. Loppet avslutas med en festival där Svenska DJ duon Nause står som huvudakt. Loppet går av stapeln den 26e augusti i Stockholm. 

Under de senaste åren har en träningsvåg farit fram över Sverige, det har blivit status att träna längre, hårdare och mest av alla. I många fall har glädjen kommit i andra hand och det är något som The Music Run vill råda bot på. 

– Vi är otroligt spända på att äntligen få lansera The Music Run i Sverige, säger David Fridell, marknadschef på Marathongruppen. The Music Run skiljer sig från alla andra lopp, med lika delar musikfestival och löpning. Istället för att springa själv i spåret med sin egen musik så skapar vi en upplevelse där man tillsammans med sina vänner och andra löpare får lyssna på den musik som alla deltagare gemensamt har valt. 

Musiken som spelas under loppet väljs alltså gemensamt av alla deltagare. Fram till och med tävlingsdagen går det att via The Music Runs hemsida rösta på vilka låtar som ska spelas i de olika zonerna; rock, pop, old school, hip hop och dance. De fem mest populära låtarna per kategori mixas ihop till loppets soundtrack, vilket sprids med hjälp av 120 högtalare längs hela banan. 

När deltagarna går i mål väntar sedan "The Ultimate After Run Festival", där Nause och Södra Sidan kommer att spela live. För den som vill ta det lite lugnare efter loppet erbjuds självklart möjlighet till lugn och ro i någon av Chill out-zonerna.

Nyheten har vi hämtat från sportfack.se. Gå gärna in där och läs fler nyheter från sportbranschen.

2017-04-05 09:38.


Kommentarer till blogginlägget


jag hittade loppet av en händelse igår , och anmälde mig direkt. ska bli sååå kul! :D
2017-04-05


Om bloggen

FunBeat Tipsar är vår omvärldskoll på prylar och annat inom träning. Vi tror det kan vara av intresse, annars är det lätt att avfölja.