Rolf Öhlén

Golvad

2013 blev jag med hus. Nu har korkmattan i köket börjat ge sig. Jag har dragit av bitar av den. Under finns ett grönt limlager som verkar vara vattenlösligt. Under limlagret finns vad jag tror är den ursprungliga korkmattan, en grå sak. Ska jag tro på hur det är under kylen ligger den grå mattan på masonitskivor. Jag har bokserien "Gör det själv - ditt hus" och "Hemmarfixarbibeln". Jag har inte i någon av dem hittat en rad om hur jag ska göra. Ska jag försöka få av det övre golvet vilket känns naturligast för jag vill inte ha ett lökgolv och till sist är jag uppe i taket så jag antar att jag måste väck med det övre golvet först. Ska jag spackla på och lägga på det nya golvet sedan? Saken är den att limmet verkar vara vattenlösligt så risken är att det sedan börjar släppa på andra ställen och då är det tre lager golv. Därför vill jag ha bort limmet men hur gör jag det på smidigast sätt? Nu kör jag med tvättsvamp, rotborste, golvsvabb och naglar och det är inte så effektivt. Jag skulle vilja ha en barkspade eller något. Slipa antar jag inte är att tänka på då det är kork/vinyl eller vad det nu är och masonit. Så hur gör jag? Hilfe!

2017-03-27 19:54.


Kommentarer till blogginlägget


Ska du ta bort mattorna ska du hyra en mattstripper hos tex Cramo eller Ramirent. Då fixar du det på några timmar. Risken finns iofs att mattor och lim innehåller Asbest men för ett engångsprojekt så skulle jag inte bekymra mig så mycket för det.
Annars går det utmärkt att flytspackla ovanpå plastmattor. Är du orolig för att det släpper, vilket jag knappast tror du behöver vara, så kan du testa på en mindre yta och se vad som händer innan spacklet härdat.

2017-03-28