FunBeat Tipsar

Sommar & semester med alpina aktiviteter i Österrike

Under en sommarsemester i Zell am See behöver du inte kompromissa. Tvärtom: Det är snarare svårt att veta vad man ska välja. Gemensamt för de tre topparna Schmittenhöhe, Maiskogel och Kitzensteinhorn är att de har massor att erbjuda.

Upp till Schmittenhöhe åker man stilfullt i gondoler designade av Porsche. Väl uppe väntar familjeaction med 15 olika äventyrsstationer på "Schmidolins Feuertaue" och Österrikes högst belägna E-motocross park "Schmidolins Feuerstuhl". För de vuxna som vågar finns också motorcrossbanan "E-Freeride Center Schmitten" att köra på.

På Maiskogel lockar den alpina berg- och dalbanan "Maisiflitzer" och för cyklisterna hägrar den 2000 m² stora bikeparken.

Högsta toppen finns på Kitzsteinhorn. På över 3000 meter över havet kan man här gå på bio, kasta snöboll mitt i sommaren eller följa med på en guidad tur med vidunderlig utsikt över nationalparken Hohe Tauern, bergstoppar och glaciärer.

Ett sommareldorado

I regionen Zell am See-Kaprun finns 400 km vandringsleder och 240 km markerade cykelleder, som sträcker sig ända upp till kornas betesmarker uppe på alptopparna.

Men oavsett om man väljer en lugn familjedag på Tauern SPA och dess roliga barnområde "Kidstein", eller en dag på en typisk alpbondgård, eller om man vill testa yoga på en paddelboard, eller följa med på en guidad örtpromenad, eller göra en lamatrekking med hela familjen, eller släppa loss på barnprogrammet Cool Kids - oavsett vad man väljer så är Zell am See-Kaprun ett eldorado för alla som vill njuta av sommaren till max.

En särskilt förmånlig familjesemester får man med sommarkortet Zell am See-Kaprun som är gratis för alla gäster. Med det kortet får man rabatt och gratis inträde på upp till 40 utflyktsmål.

2017-03-08 08:30.


Kommentarer till blogginlägget

Om bloggen

FunBeat Tipsar är vår omvärldskoll på prylar och annat inom träning. Vi tror det kan vara av intresse, annars är det lätt att avfölja.