FunBeat Tipsar

Maxa dina mål med Wattbike

Wattbike är en cykel framtagen tillsammans med brittiska cykeltränare och forskare. Målet var bland annat att få fram känslan av riktig cykling, vara den första inomhuscykel som är rätt kalibrerad redan vid tillverkning samt leverera korrekta och konsekventa träningsresultat. Wattbike använder både luftmotstånd och magnetiskt motstånd för en perfekt utväxlingen på cykeln.

Det är den enda cykeln som har polarview, en funktion som ger direkt feedback på ens pedalteknik och balans mellan höger och vänster ben. Wattbike Trainer har ett motstånd på 0 - 2000 Watt. Luftmotståndet styrs med ett justerbart luftspjäll, motståndet ökar och minskar med hastigheten (kadensen). Vill man ha lite extra motstånd, t.ex. när man skall sprinta eller ställa sig upp, då kan man använda sig av magnetbromsen, som även den är steglös.

Med hjälp av den tekniska noggrannheten i wattmätningen kan du minska dina träningstimmar. Det är ju träningsresultatet man vill åt. Wattbike har verktygen för att kunna analysera träningen på ett enkelt, ett mer men precist sätt, plus att cykeln dessutom ger en realistisk känsla som är väldigt nära den att cykla utomhus.

Fördelen med Wattbike är just att man kan studera hur cyklisten fördelar kraften och den fysiska prestationen när han eller hon trampar. Mätningarna visar effekten av varje pedalvarv med stor exakthet. Och till skillnad från pulsträning blir resultatet mer precist.

Många som tränar på spinningcykel gör felet att ställa in sin maxpuls och sedan räkna med att få ut en viss träningseffekt av det. Men pulsen påverkas av så mycket – som till exempel sömn, vätska och glykogendepåer. Wattbiken ger indikation på hur hårt och hur mycket varje utövare ska träna. Prestationen mäts i effekt, hastighet, kadens, energi, tid, distans och hjärtfrekvens.

Med rätt kunskap ger Wattbike stora fördelar i all typ av träning, för elitcyklister och motionärer skapar den nya träningsrutiner för att utveckla teknik och kondition. Oavsett idrottsgren ger Wattbike möjlighet att träna optimalt och skapa variation i grundträningen. Gymmen kan se stor potential – med cykelns alla tekniska funktioner och stora möjligheter attraherar den nya medlemmar som vill träna effektivt.  

Fokus i dag riktas oftast mot en stor mängd träning för att nå snabba resultat. Men kanske handlar det inte om att träna mer, utan om att träna smartare? Då måste man ha verktyg för att kunna mäta sin träning, utvärdera och följa upp. Med Wattbike skapar man sitt eget testcenter i miniformat.

Wattbike powerapp och powerhub – dina ultimata träningspartners

Applikationen låter dig granska dina sessioner i realtid, analysera varje pedaltramp och spara dem till en molnbaserad powerhub. Dessutom får du också tillgång till en rad träningsscheman som har utvecklats av elittränare i världsklass och idrottsforskare, inklusive olympiska mästaren Joanna Rowsell, för att säkerställa att du uppnår dina mål med Wattbike.

2017-02-20 12:54.


Kommentarer till blogginlägget

Om bloggen

FunBeat Tipsar är vår omvärldskoll på prylar och annat inom träning. Vi tror det kan vara av intresse, annars är det lätt att avfölja.