FunBeat Tipsar

​Alberto Contadors nya cykel - Grand Tour Celebración Emonda från Trek

Att vinna alla de tre stora loppen är en i det närmaste omöjlig uppgift. Klarar du det och vinner Touren, Girot och Vuelta blir du en legendar. Alberto Contador är en sådan legendar och tävlar än idag som en av tidernas största i denna exklusiva klubb. Hans betydelse i klungan är enorm och hans förmåga att inspirera står ingen efter.

Även om Tour de France, Giro d’Italia och Vuelta a España alla har samma halsbrytande utförslöp och steniga klättringar, och det krävs samma ofattbara mentala styrka för att vinna, så är de tre helt olika tävlingar. Var och en har sin egen karaktär och sina unika hinder fram till segern. Den som segrar i alla tre höjer sig ur klungan. Han tillhör en kategori av stora cyklister som är lika mångsidiga som framgångsrika. 

Eftersom Contador gör gemensam sak med Trek-Segafredo den här säsongen erbjuder Trek en specialutgåva av cykeln som manifesterar omfattningen av hans otroliga bedrifter. Under en begränsad tid finns nu denna unika Émonda tillgänglig genom Project One.

Lacktemat Alberto Contador Grand Tour Celebración visar på ett konstfullt sätt berömda landmärken från varje Grand Tour och Contadors hemstad Pinto i Spanien. Grundfärgen i vitt med guldstänk är kompletterad med detaljer i rött, gult och rosa - ledartröjornas färger i de tre stora-loppen.

2017-02-16 09:23.


Kommentarer till blogginlägget


Mannen har varit genomdopad hela sin karriär! Känns sådär att Funbeat promotar honom genom denna annons!
2017-02-16Ja, suck :(
2017-02-16Intressant information här, märker jag. Vad har du för källa till ditt påstående, Anders?
2017-02-16Hej på er.
Jag känner lite olika saker kring det här. Listar dem utan inbördes ordning.

- FunBeat tipsar är vår kanal för omvärldsbevakning. Prenumeration på dessa blogginlägg är frivillig.

- Shit, var han också dopad. Det visste jag inte. Tråkigt!

- "Annons" är kanske att ta i. Annonser är ju oftast tänkta att främja försäljning av något. Men målgruppen för den cykeln är förmodligen ganska snäv :)

- Kul med lite diskussion kring ett inlägg.
2017-02-16"genomdopad hela sin karriär" kanske är svårt att bevisa :)
Magnus, menar du att Contador aldrig varit dopad?
2017-02-16Mats -> Nej, är det något du läser in i min fråga?
2017-02-16Nej Magnus, bra att du strävar efter en _korrekt_ tråd.
Alla vi som tävlar bör se upp med det kött vi äter!
2017-02-16Magnus - jag uppskattar normalt sett en faktabaserad källkritisk debatt men i detta fallet är texten i artikeln oven i högsta grad känslomässig så jag släppte lite på mina vanliga regler. Finns så klart mycket diskussion på nätet kring detta men om man ska sammanfatta lite fakta:

Det är ganska lätta att konstatera att Contador omgärdats av dopingrykte sedan 2006 (även om han just då friades i brist på bevis). 2007 fanns det många indicier som pekade mot honom igen och han hamnade återigen under lupp. Inte dömd dock.
2012 fick han ju "äntligen" en dom för prov som togs redan 2010. Han skyllde på att han käkat "förorenat" kött.

Om vi nu sätter den hisoriken i perspektiv till de beskrivande orden ovan: "Legendar", "förmåga att inspirera" och "otroliga bedrifter" så mulnar jag. Ska rätt vara rätt så kan jag så klart inte bevisa just "genomdopad".
2017-02-17Då är det ju enkelt att uttrycka det som "den killen gillar jag inte alls och jag tror att han varit genomdopad i hela sin karriär". Eget tyckande, egen tro, upp till var och en att reflektera kring. Alldeles oavsett vad som tycks och tänks kring de dopingrykten som tidvis uppstår kring varenda framgångsrik cyklist så är Contador en legendar, han inspirerar många (även om du inte tillhör de som inspireras) och den som t ex såg honom i Vuelta-comebacken efter dopingavstängningen fick absolut se en otrolig bedrift.
2017-02-17Point taken Magnus.
2017-02-17Källor på att doping inte ger långtideffekt?
2017-02-17Källor på att doping inte ger långtideffekt?
2017-02-17Jag tycker det är dags för en Lance Armstrong cykel som hyllar hans bedrifter innan 1998.
2017-02-17Mats -> Vad menar du? Är din fråga riktad till mig?
2017-02-17<Känslomässigt inlägg utan referenser till studier> Personligen är jag för livstidsavstängning av dopade idrottare. Att hylla dopares "comeback" är i mina ögon barockt. Dels kommer studier på muskelminne och positiv långtidseffekt av doping. Har du varit dopad 2-3000 av dina "10 000h" är du i en helt annan position när du ska göra comeback Sedan behöver vi inte gå längre än till vår egen cykelstjärna Nicklas Axelsson som inte kunde hålla fingrarna ur syltburken i sin comeback. Men han var inte skicklig nog att dölja det.
2017-02-17


Om bloggen

FunBeat Tipsar är vår omvärldskoll på prylar och annat inom träning. Vi tror det kan vara av intresse, annars är det lätt att avfölja.