flindra $

Slut med triathlon!

2016 blev inte alls som jag tänkt ur tränings- och tävlingssynpunkt. Jag trodde att jag skulle göra Kalmar Ironman, åkte till och med till Playitas på träningsläger. Där kraschade jag med hyrhojen och blev rädd för cykling. Sen blev jag gravid och avanmälde mig till Kalmar och tränade inte mer under året. Istället ägnade jag mig mer åt barnen och deras musicerande. Köpte ett elpiano och lärde mig kompa barnen. Riktigt kul! 

Under graviditeten ägnade jag också mycket tid åt att fundera kring vad jag ägnar tid åt i mitt liv. För att göra en lång historia kort har jag kommit fram till att jag lägger ner triathlon och framförallt cykling. Jag känner mig inte trygg med cyklingen. Om jag blir påkörd påverkar det inte bara mig, utan också våra fyra barn. Dessutom blir tiden allt mer knapp i takt med att de äldsta barnen spelar mer och mer fotboll och gör olika aktiviteter. Cykling är otroligt tidskrävande. Det känns jätteskönt att ha fattat det här beslutet! 

Framöver kommer det istället bli mer fokus på löpning, som är lätt att kombinera med familjelivet eftersom det är så tidseffektivt. Jag är sugen på Kolmårdstrailen, som verkar både roligt och billigt. Och så kommer det bli simträning också såklart, älskar simning! 

2017-02-09 17:35.


Kommentarer till blogginlägget


Det låter som ett bra beslut! Lycka till med allt!
2017-02-10Lycka till!
Orientering är också bra (för hela familjen).
2017-02-10Allt har sin tid! Kul att du hittar det som funkar för dig! Jag känner ungefär likadant, och löpning är enkelt o tidseffektivt.
2017-02-10Ja ni har så rätt!
Jo orientering är väldigt bra, men det blir mest tävlingar. Fotbollen är mer poppis i skolan så det blir huvudsporten för barnen. Men fotboll kan kombineras med löpträning!
2017-02-18bland det klokaste jag läst på funbeat.
2017-03-12Oj, det var värst! Cykeln är såld nu, och det känns otroligt skönt. Ska bli så spännande med nya mål!
2017-03-12Vad skönt att det känns bra! Det är nog så att allt har sin tid. Kul med nya mål!

2017-03-13Klokt att tänka igenom och inse vad tiden ska vara till! känner också att jag inte har mkt tid till att cykla.

2017-03-30Nej, det är lurigt det där. Viktigast att man känner att man är sann mot sig själv, tror jag. Vad man blir lycklig av att göra, och vad som stressar en. Bäst är väl att lägga ner det som stressar.
2017-04-04