Caroline Hammaräng

FlerFörändringar

Arbetsträning

Så har jag då börjat arbetsträna på Friskis&Svettis i Lund. Ska vara i receptionen tio timmar i veckan. Det är en mycket trevlig miljö, jag blir väl omhändertagen och har världens gulligaste handledare men det är frustrerande och lite läskigt att min hjärna inte vill fungera. Jag har anteckningsblock med mig och försöker vara uppmärksam på allt som görs, sägs och visas men ingenting fastnar. Det är inte likt mig.

Friskis och Gerdahallen skiljer sig mycket från varandra. Jag menar inte att någon anläggningarna är bättre eller sämre än den andra, bara att jag själv har uppfattat en del skillnader. Friskis är en helt ideell verksamhet medan Gerda är en stiftelse vid LundsUniversitet. Friskis känns för mig mer som ”one big happy family”. Till och med lokalvårdarna ler och hälsar och receptionisterna kan namnen på typ 75% av de som tränar där.

Sen var det förstås inte bara till att gå dit och börja arbetsträna. Det ska rapporteras närvaro till Försäkringskassan, aktivitetsrapporteras till Arbetsförmedlingen, arbetsgivarintyg mm ska skickas in till A-kassan.

Igår var det en av instruktörerna som utbrast ”Caroline!!” när hon såg mig. Vet inte hur länge jag stod och tänkte att Okej, den här människan känner jag tydligen på något sätt....Kände icke igen henne. Hon fick lov att presentera sig och det visade sig vara en gammal kursare som jag inte träffat på över tjugo år.

Jag får själv bestämma hur jag lägger mina timmar. Kommer att prova

Tisdag 10:30-14:00

Onsdag 14:00-17:00

Fredag 8:00-11:30

Första uppföljningsmötet med Arbetsförmedlingen är om cirka tre månader.

Annan träning

Pepparpeppar så har problemen med SI-leden varit fullt hanterbara. Istället har annat turats om med att bråka. Jag tränar allsidigt och jag gör min rehab. Ändå är det något nytt varje vecka. Nu senast mina Hamstrings. Körde raka marklyft 7-7-7 och skivstångsrodd 6-6-7 för en vecka sedan. Kände absolut ingenting dagen efter. Dagen efter det hade jag träningsvärk från helvetet och sedan blev det bara värre. Det är bättre nu men höger baksida är uppenbarligen inte helt bra. Kände lite, lite grann igår när jag gick från Centralen till Friskis. Ingenting när jag var där, inget när jag cyklade till och från Gerdahallen, inget när jag rehabade, inget på YinYogan, inget när jag städade tidigare idag. Sen hugger det bara till när jag går omkring inne på ICA. Jag var klok nog att inte träna när det var som värst och nu vet jag inte hur det blir imorgon, men jag vill inte behöva begränsas av en skada varenda jävla vecka!!!!

Har planerat ett nytt upplägg från och med måndag:

Måndag Rehab+MediYoga+Core

Tisdag  Stavgång

Onsdag Rehab+Styrketräning

Torsdag FunctionalMoves+MediYoga+Crosstrainer

Fredag Rehab+YinYoga

Lördag VILA

Söndag PowerYoga+Crosstrainer

När ICA-klassikern är avklarad byter jag ut konditionsträningen. Sedan kommer det att bli förändringar allt eftersom när jag går upp i arbetstid.

Början av februari och mina vårlökar har börjat komma upp.

2017-02-04 17:07.


Kommentarer till blogginlägget


Det gror!!! Våren är på väg! Underbart.
Men vad roligt för dig med tjänsten, gratulerar! Du ska inte oroa dig över allt nytt, säkert det som är just orsaken?
Gällande skador får jag nog tyvärr kasta in en åldersvarning, verkar lätt bli så så fort siffran slår om till 40 plus. Kan iofs ha helt fel.. Nu har du lite mer kunskaper än oss andra, men ge dig för tusan aldrig. Skador är bara ogräs som vi gallrar..
2017-02-05Ja, nu är det ju ingen tjänst utan en praktikplats som bekostas av Arbetsförmedlingen. Skadebenägenheten kan mycket väl ha med åldern att göra. Samtidigt känner jag till kvinnor som är äldre än mig och tränar mer än vad jag gör. Vet allt om att träna skadad/halvskadad; att det bara straffar sig i längden..Kanske provar crosstrainern idag, har lindat in mig i kinesiotejp.......
2017-02-05Så kul med din praktikplats! Den låter supertrevlig. :-)

Tråkigt med din kropp bara. Hoppas det inte är något långvarigt.
2017-02-05Det är viktigt med gemenskap i arbetslaget, kul att du blir väl omhändertagen! Även om du möter svårigheter och hinder på vägen, så ge aldrig upp, successivt når du lycka.

Nu lät det som taget ur en motivationsföreläsning men tro på dig själv Carro, om inte så är det bara att slå en signal när du önskar :D
2017-02-05Rickards Motivationsföreläsningar är inget jag vill missa.
2017-02-06