FunBeat Tipsar

Nu tar skicrossbanan på Idre Fjäll form

Fjolårets bästa skicross bana, det var åkarnas omdöme om banan på Idre Fjäll. När de kommer till Idre i år väntar en längre och än mer utslagsgivande bana. 

Skicross banan på idre Fjäll

Årets bana blir 80 meter längre, det sedan starten flyttas 20 meter högre upp och mållinjen flyttats 60 meter längre ner. Därmed blir banan 1070 meter lång. Just nu formas banan för fullt och i dagarna inleds slutarbetet med att forma hopp, rullar, negativ och inte minst en ny spektakulär start.

Det högsta hoppet kommer att bli omkring sex meter högt och där förväntas åkarna flyga närmare 40 meter.Banbyggare är duon David Ny och Björn Johnsson medan det är svenske tränaren Erik Iljans som ska forma starten. 

– I år har vi kunnat lägga snön från snökanonerna ganska exakt så det är relativt snabbt att sedan bygga själva banan, berättar Björn, som lägger massor av timmar på att forma den bana som ska utmana världens bästa skicrossåkare när det är dags för Audi FIS Skicross worldcup 2017, årets världscupsfest på Idre Fjäll.

2017-01-27 11:12.


Kommentarer till blogginlägget

Om bloggen

FunBeat Tipsar är vår omvärldskoll på prylar och annat inom träning. Vi tror det kan vara av intresse, annars är det lätt att avfölja.