Mikael Persson

Gnetat på med längdskidorna i Borlänge, Åmot och Högbo

Det blev en sväng till Borlänge och hälsa på släkt och åka lite skidor i Bergebo. Det gick att åka Igeltjärtnsvägen där det var ett fint spår, i övrigt var det inte mycket att hurra för men på slutet kunde jag åka i nyuppkört spår på elljusspåret. De hade samlat ihop snö från sidan så det gick att få till ett spår även om det var väldigt mjukt. Blev 1 timme och 40 minuter där.

I samband med arbete var jag i Åmot och tog då förstås med skidorna. Hemma i Gävle var det + 3 grader men i Åmot var det full vinter och någon minusgrad så jag åkte där först på den nyspårade och kuperade 5:an och sen på ett spår som gick över åkrarna och sen över i en skogsväg som gick upp upp och åter uppåt på ett berg där det var ett kanonspår! Blev 1 timme och 12 minuter där, hade inte tid med mer. Det var riktigt fina spår i Åmot. Där blir det fler rundor.

Sen har jag varit ett par gånger till till Högbo och åkt runt runt på 4 km-slingan tillsammans med många andra. Det är räddningen att man kan åka skidor där.

Nu väntar start i Grotfallsrundan 42 km på söndag och Marcialonga nästa söndag.

2017-01-19 10:34.


Kommentarer till blogginlägget