Rolf Öhlén

Konsten att hålla masken

På väg till jobbet i dag hörde jag om privatpersoner som blir lejda för att göra reklam för en produkt eller ett företag i sina bloggar. Jag försöker undvika att nämna namn på matställen, bensinstationer och så vidare. Jag har funderat på det eftersom jag som regel är nöjd med de leverantörer vi håller oss med, men jag tycker inte att det finns anledning för mig att göra reklam för dem. Tanken har också slagit mig att om någon mot förmodan finner nöja i att läsa mina bloggar, vill jag inte att de ska tro att jag är köpt. I vissa lägen kan det kanske vara befogat att nämna namn på tillverkare och företag, men jag försöker som sagt att undvika det.

Annars har jag tagit det med ro i dag. Jag och grabben var ute på sjön och blötte kroken. Efter att ha sökt på flera ställen och slutligen genomsvettig låg framåtböjd i trädgårdslandet sökande efter mask i en grop som kändes vara halvvägs till Kina, funderade jag på om jag skulle registrera maskletande som träning. Inte hittade jag många maskar. Rodden däremot tänker jag registrera. När vi kom till det ställe jag tänkte vi skulle meta, hade vi ingen mask med oss. Vi rodde tillbaka och jag sprang upp till bilen. Inte var den där heller. De stackars maskar jag lyckats hitta var kvar hemma på bordet på bron. Vad göra? Det var bara att skratta åt min glömska och allt besvär jag haft förgäves.

Det blev spinnfiske i stället. Efter två och en halv timmes fiske i det som måste vara fiskarnas paradis fick vi en – en – liten ynka abborre, som fick återgå till sitt rätta element. Och ja, både jag och grabben hade flytvästar på oss. Det är en självklarhet när jag är i en liten båt på sjön även om jag kan simma.

För fyra veckor sedan – söndagen den 13/7 möblerade vi om efter släktträffen och tog hand om de sista resterna .
2008-08-10 22:18.


Kommentarer till blogginlägget