FunBeat Tipsar

Hopfällbar cykelhjälm från Closca

Closca Fuga är en ny hopfällbar cykelhjälm som har vunnit många designpris, inklusive RedDot Design Award, Eurobike Award och Eco Value Proposal. 

Closca Fuga har dubbla säkerhetscertifikat (EN1078 + CPSC), är CE märkt och har vunnit flera priser för sin innovativa design, bland annat RedDot Design Award, Eurobike Award och Eco Value Proposal.

Storleken på hjälmen reduceras med över 50 % när hjälmen är hopfälld och den blir därmed smidig att stuva undan i väskan eller i byrålådan hemma.

Hjälmen har fasta lägen när den är utfälld samt när den är hopfälld. Det är tack vare den unika designen med tre centrerade ringar som gör det möjligt att fälla ihop hjälmen utan att minska på säkerheten. 

Genom dolda ventilationshål flödar luft in och ser till att hålla huvudet svalt utan att varken släppa in regn eller solstrålar på hjässan. Insidan är täckt med mjuka vadderande kuddar och det elastiska spännet i nacken ser till att hjälmen sitter stadigt på huvudet.

2016-12-09 10:56.


Kommentarer till blogginlägget2016-12-12


Om bloggen

FunBeat Tipsar är vår omvärldskoll på prylar och annat inom träning. Vi tror det kan vara av intresse, annars är det lätt att avfölja.