FunBeat Tipsar

KLART: Scandic utökar sitt engagemang för svensk parasport – presenterar Parasportgalan

Scandic fördjupar samarbetet med Parasport Sverige och går in som presentatör för den årliga Svenska Parasportgalan – som introduceras i februari 2017. Scandic förlänger sitt samarbete med och Parasport Sverige i fyra år.

– Vi var en av Parasport Sveriges första kommersiella partners för nästan tio år sedan och sedan dess har vi tillsammans arbetat för att synliggöra Parasporten. De fantastiska prestationer som görs av idrottarna inom Parasporten förtjänar att lyftas och uppmärksammas mer än de gör idag, säger Mathias Kemi, Sponsor- och partnerskapschef på Scandic. 

Scandic utökar alltså sitt engagemang genom att gå in som presentatör för den årliga Svenska Parasportgalan – som introduceras i februari 2017.

–Tillgänglighet är ett av våra viktigaste områden och vi arbetar hårt varje dag för att skapa hotellmiljöer som är inkluderande och tillgängliga för alla gäster. Det är därför naturligt för oss att engagera oss i Parasportgalan och hylla det hårda arbete som idrottarna lägger ned på sina respektive idrotter, säger Magnus Berglund, Tillgänglighetsambassadör på Scandic. 

Scandic förlänger samtidigt sitt engagemang med fyra år och är fortsatt officiell leverantör till Parasport Sveriges hela verksamhet; Svenska Parasportförbundet, Sveriges Paralympiska Kommitté samt Special Olympics Sweden under perioden 2017-2020. 

– Att Scandic utökar sitta engagemang och ger idrottare och ledare mer uppmärksamhet känns helt fantastiskt, säger Johan Strid, generalsekreterare för Svenska Parasportförbundet och Sveriges Paralympiska Kommitté. 

Om PARASPORTGALAN 

Bakgrund 

Parasport Sverige har idag ingen samlad årlig dag då vi uppmärksammar och firar våra aktiva och ledares prestationer under året som gått. 

Varför en parasportgala? 

Det finns ett antal skäl till att Svenska Parasportförbundet & Sveriges Paralympiska Kommitté initierar en årlig parasportgala. 

Parasporten arbetar för att skapa en bra miljö för utveckling generellt inom den svenska idrottsrörelsen. Uppfattningen är att en parasportgala kan ge parasporten i olika idrottsförbund större utrymme och bättre förutsättningar genom den uppmärksamhet en gala ger. 

Parasportgalan blir även en viktig samlingsplats över idrottsgränserna. Inte minst nu i den förändringsprocess som det pågående inkluderingsarbetet medför. 

Tid 

Den Svenska Parasportgalan 2017 arrangeras den 4/2.

Plats 

Scandic Continental i Stockholm 

Nominering och jury 

Nomineringen till priserna kommer från idrottsrörelsen, sakkunniga samt medier. 

En jury bestående av representanter från parasporten och media utser finalister och segrare i respektive kategori. 

Följande priser delas ut på Svenska Parasportgalan 2017: 

 • Årets manliga idrottare inom parasporten 2016 
  • Priset tilldelas den man som under det gångna året har gjort det bästa tävlingsresultatet. 
 • Årets kvinnliga idrottare inom parasporten 2016 
  • Priset tilldelas den kvinna som under det gångna året har gjort det bästa tävlingsresultatet. 
 • Årets nykomling inom parasporten 2016 
  • Priset tilldelas den person som under det gångna året har gjort en anmärkningsvärd debut inom parasporten. 
 • Årets lag inom parasporten 2016 
  • Priset tilldelas det lag som under det gångna året har gjort det bästa tävlingsresultatet. 
 • Årets förebild inom parasporten 2016  
  • Priset tilldelas den person som under det gångna året har varit en förebild både inom och utanför idrottsarenan. 
 • Årets prestation inom Special Olympics 2016 
  • Priset tilldelas den person som under det gångna året har gjort en idrottsprestation värd att uppmärksammas inom Special Olympics. 
 • Årets ledare inom parasporten 2016 
  • Priset tilldelas den ledare eller tränare som under det gångna året har visat på stort och framgångsrikt ledarskap inom eller utanför idrottsarenan.

Svenska Parasportförbundet och Sveriges Paralympiska Kommitté är ett av 71 Specialidrottsförbund (SF) inom Riksidrottsförbundet (RF) och administrerar idrott för personer med rörelsehinder, synskador och utvecklingsstörning inom 19 idrotter. Vi har ca 37 000 medlemmar organiserade i ca 500 föreningar. 

Parasportförbundet innehar även rollen som Sveriges Paralympiska Kommitté med ansvar för den paralympiska idrotten, som även inkluderar idrott organiserad inom ett antal andra SF. 

Vi leder också arbetet med Special Olympics Sweden, som är bredd- och motionsidrott för personer med utvecklingsstörning. 

Notering: Paralympics är Parasportens motsvarighet till de Olympiska Spelen.

2016-11-17 14:30.


Kommentarer till blogginlägget

Om bloggen

FunBeat Tipsar är vår omvärldskoll på prylar och annat inom träning. Vi tror det kan vara av intresse, annars är det lätt att avfölja.