FunBeat Tipsar

Idre Fjäll först på snö igen

Idre Fjäll var först med att öppna för längdskidåkning och alpint förra säsongen och varför ändra på ett vinnande koncept. Imorgon, fredag den 14 oktober är de första längdspåren klara på Idre Fjäll och anläggningen blir därmed först i Sverige med att erbjuda längdspår utomhus.

Den 17 oktober beräknas 1,2 km längdspår öppnas och den 22 oktober runt 5 km. Många landslag och klubbar har redan bokat, varav det svenska längdlandslaget är först på plats. Vintersäsongen på Idre Fjäll pågår ända till den 1 maj 2017.

När det gäller alpint så är planen att ha två nedfarter klara till slutet av oktober. Det blir en röd och en svart backe på nordsidan där man nu även sätter upp ny belysning. De här nedfarterna blir avsedda för träningsgrupper i första hand, men under höstlovet kommer även övriga gäster få en chans att åka några timmar per dag. Kommer kyla och natursnö kan det bli fler nedfarter.

Idre Fjäll är redan idag en av Skandinaviens mest snösäkra destinationer men anläggningen har som målsättning att alltid vara den som kan erbjuda bästa skidåkningen först och längst i Sverige.

- Till denna säsong har vi sparat mer än dubbelt så mycket snö som i fjol och dessutom investerat i Sveriges enda "Snow factory", en snöproduktionsmaskin som kan producera snö i plusgrader, säger John Lundmark, VD på Stiftelsen Idre Fjäll.

- Vi nöjer oss inte med att vara bra, vi vill vara bäst och då gäller det att alltid ligga steget före, avslutar John Lundmark.

Allmänheten kommer kunna åka alpint senast den 15 december. Sparandet av snö och ny snöproduktion innebär att Idre Fjäll kommer kunna garantera en ännu bättre skidupplevelse under hela vintersäsongen.

2016-10-13 18:52.


Kommentarer till blogginlägget

Om bloggen

FunBeat Tipsar är vår omvärldskoll på prylar och annat inom träning. Vi tror det kan vara av intresse, annars är det lätt att avfölja.