FunBeat Tipsar

Nyheter hos Idre Fjäll säsongen 2016/17

Idre Fjäll - mer snösäkert än någonsin. Idre Fjäll är redan idag en av Skandinaviens mest snösäkra destinationer. Till denna säsong har Idre Fjäll sparat dubbelt så mycket snö. Tack vare den och Sveriges enda "Snow factory", en snöproduktionsmaskin som kan producera snö i plusgrader, öppnar Idre Fjäll redan den 22 oktober för längdskidåkning och den 28 oktober för alpina träningsgrupper. 

Allmänheten kommer kunna åka alpint senast den 15 december. Sparandet av snö och ny snöproduktion innebär att Idre Fjäll kommer kunna garantera en ännu bättre skidupplevelse under hela vintersäsongen.

World Cup i Skicross 10-12 februari

För andra året i rad arrangerar Idre Fjäll Världscup inom den fartfyllda grenen Skicross. Arrangemanget kommer att bjuda på mycket fart och action. Upplev tävlingarnas spänning och stämningen i målområdet där det även bjuds på aktiviteter, tävlingar och överraskningar för hela familjen. Välkommen till vinterns stora skidfest! Våra gäster kommer också kunna prova på skicross i vinter då det finns två olika banor i olika svårighetsgrader. Idre Fjäll är nationalarena för Skicross.

Speedweek och Världsmästerskap i Speedski 20-26 mars

Under veckan får våra gäster uppleva och delta i massor av fartfyllda aktiviteter. Veckan avslutas med världsmästerskapet i Speedski där världens snabbaste skidåkare tävlar i Nordens brantaste preparerade pist ”Chocken”. Upplev fartvinden i målområdet och här bjuds också på aktiviteter och överraskningar för hela familjen.

Ny camping

Till vintersäsongen 2016/2017 kommer Idre Fjäll öppna en helt ny camping med runt 40 platser i första etappen och runt 400 platser när den är helt utbyggd. Till denna vinter kommer majoriteten av platserna vara säsongsplatser men det kommer även finnas möjlighet att hyra per vecka. Campingen byggs på vänster sida av infartsvägen till Idre Fjäll med närhet till längdspår, backar, aktiviteter och service. Det blir ett fantastiskt Ski in-Ski out" läge med en underbar utsikt över fjällen. Att bilen ska kunna stå under hela vistelsen är något som Idre Fjäll alltid prioriterat högt ur såväl hållbarhets- som servicesynpunkt. Det kommer med andra ord även gälla för den nya campingen. Platserna blir anpassade till modern standard om 120 kvm.

2016-09-21 11:00.


Kommentarer till blogginlägget

Om bloggen

FunBeat Tipsar är vår omvärldskoll på prylar och annat inom träning. Vi tror det kan vara av intresse, annars är det lätt att avfölja.