FunBeat Tipsar

​Nu kan du prata med Garmins nya kamera

Garmin har släppt en ny actionkamera och nya Virb Ultra 30 har en del intressanta funktioner som röststyrning, pekskärm och en klassledande mikrofon. 

Prestandamässigt ligger Garmins nya i samma nivå som GoPros värstingmodell med 4K-filmning och HD filmning med 120 bilder i sekunden för fin slow motion. Stora fördelarna som nämns i de första testerna är det överlägset bästa ljudet, även med det vattentäta skalet på, och möjligheten att starta och stoppa inspelning med röstkommandot "OK Garmin, start recording". 

Genom att koppla ihop kameran med en smart mobil går det att köra livesändning eller dela bilder enkelt till sociala medier. Plus att du kan styra kameran med mobilen om du har monterat kameran på ett ställe som du inte når. Det går också att lägga till grafik med hastighet och andra data direkt på filmen. 

Virb Ultra 30 utses till den bästa actionkameran hittills av tidningen Wired så det verkar som att GoPro har fått konkurrens på riktigt. Å andra sidan har GoPro inte presenterat sin nya kamera än, något som väntas ske inom kort.

Nyheten har vi hämtat från sportfack.se. Gå gärna in där och läs fler nyheter från sportbranschen.

2016-09-06 12:58.


Kommentarer till blogginlägget2016-09-15


Om bloggen

FunBeat Tipsar är vår omvärldskoll på prylar och annat inom träning. Vi tror det kan vara av intresse, annars är det lätt att avfölja.