FunBeat Tipsar

​Tomtom går in i två nya segment

Tomtom har presenterat klockor i två nya segment: outdoor och fitness. Och uppdaterat sina löparklockor.  

Adventurer är namnet på Tomtoms första outdoorklocka. Den har de alla funktioner som även löparklockan Spark har, inklusive de helt nya funktionerna med autotrace för att kunna hitta tillbaka hem och möjligheten att ladda ner rundor i förväg, plus att den har kompass och barometer för att kunna mäta höjdskillnader och verklig längd, inte bara fågelvägen. 

Klockan kan ställas in i olika mode som vandring, skidåkning eller cykling och i skidåkningsmode känner den automatiskt av när du tar liften upp och ger dig data från senaste åket som längd, tid, maxhastighet och fallhöjd. 

Den stora nyheten är Touch som är ett avancerat aktivitetsarmband som förutom att mäta steg, puls, sömn och annat som även andra armband mäter även har en funktion för att mäta andelen muskler och fett i kroppen. Mätningen går till så att klockan skickar en svag ström genom kroppen och mäter motståndet som är olika för fett och muskler, samma princip som finns i vågar som kan mäta samma sak. 

Touch och de nya versionerna av löparklockorna Runner och Spark släpps i september medan Adventurer kommer i oktober.

Nyheten har vi hämtat från sportfack.se. Gå gärna in där och läs fler nyheter från sportbranschen.

2016-09-06 12:53.


Kommentarer till blogginlägget

Om bloggen

FunBeat Tipsar är vår omvärldskoll på prylar och annat inom träning. Vi tror det kan vara av intresse, annars är det lätt att avfölja.