FunBeat Tipsar

Anmälan till ASICS Stockholm Marathon 2017 är öppen

Idag öppnar anmälan till ASICS Stockholm Marathon 2017, och i samband med det släpps även den här vackra inspirationsfilmen som ska peppa och hjälpa löparna i uppladdningen mot loppet som avgörs den 3 juni. 

Under parollen ”Det är målet som räknas” vill filmen visa på den hårda men lustfyllda vägen fylld av drömmar, glöd och ändlösa löparsteg, mot målet och folkfesten på Stockholm Stadion.

I samband med att filmen släpps öppnar också anmälan till ASICS Stockholm Marathon 2017. 

Klicka här för att komma direkt till anmälningssidan.

ASICS Stockholm Marathon arrangerades för första gången 1979 och har sedan starten varit ett av Europas största maratonlopp. Med en bana som löper förbi flera av Stockholms mest kända landmärken, och med en målgång på Stockholm Stadion har loppet kallats ett av världens vackraste. För arrangörerna innebär 2017 års upplaga lite av en nystart, och ett första steg i uppladdningen mot den 40:e upplagan 2018.

- Ett maratonlopp är något av det mest klassiska och utmanande du som motionsidrottare kan delta i.  ASICS Stockholm Marathon är kronjuvelen inom svensk löpning, men under några år har många löpare sökt andra upplevelser. Vi märker nu ett sug efter det ursprungliga. Efter de där drygt fyra milen löpning som genom århundraden blivit sinnebilden av en uthållighetsprestation. Med vår inspirationsfilm vill vi hylla de löpare som antar utmaningen och som ger sig ut på asfalten i den långa jakten mot målet och drömmarna, säger Daniel Almgren, vd för Stockholm Marathon Gruppen som arrangerar ASICS Stockholm Marathon.

Till årets lopp var drygt 17 000 anmälda men Stockholm Marathon Gruppen tror på fler till nästa år.

- Under en vecka efter årets lopp fanns en möjlighet att anmäla sig till 2017 års upplaga, något betydligt fler än vi hade räknat med tog chansen att göra. Vi har sedan dess tagit emot många intresseanmälningar och vi märker ett betydligt större tryck än de senaste åren. Vi vet att känslan av att ha genomfört loppet är magisk och vill nu med filmen få fler att uppleva stämningen som omger loppet och känna inspiration till att delta, säger Daniel Almgren.

2016-08-26 09:18.


Kommentarer till blogginlägget

Om bloggen

FunBeat Tipsar är vår omvärldskoll på prylar och annat inom träning. Vi tror det kan vara av intresse, annars är det lätt att avfölja.