FunBeat Tipsar

​Årets TjurRuset blir det backigaste genom historien

Häromdagen gav sig tävlingsledaren Tommie Nordh, på Stockholm Marathon Gruppen, ut och provsprang hela banan tillsammans med banläggaren Micke Hill. 

Så här sa Tommie efter sin prestation: - Det känns i hela kroppen fötterna, benen, bröstet, nästan som att lungorna ska sprängas. Det var rejält skitigt, lerigt och blött, några härlig träsk och ett rejält bad. Tur det är sommar. I höst är det ännu värre … och kallare. Jag var tvungen att tvätta kläderna flera gånger för få dem rena.

Upplev årets tuffaste terränglopp

Årets bana kräver en rejäl prestation. Det är den banan genom historien som har flest höjdmeter. Dessutom mycket löpning i skog och obanad terräng, över berghällar, kvistar och sly/ris som kräver höga knälyft. Du kommer att behöva rejäla löparskor.

- Micke sprang i trailskor och jag i vägskor. Jag var chanslös när det gällde greppet. Ska du springa TjurRuset så bör du träna lite backlöpning innan, avslutar en trött men glad Tommie.

2016-08-11 11:09.


Kommentarer till blogginlägget

Om bloggen

FunBeat Tipsar är vår omvärldskoll på prylar och annat inom träning. Vi tror det kan vara av intresse, annars är det lätt att avfölja.