FunBeat Tipsar

Anmäl dig till XTERRA Sweden - platser kvar!

Än är det inte för sent. Man kan fortfarande anmäla sig till XTERRA, faktiskt ända fram till tävlingsdagen, både i triathlonloppen (sprint och fulldistans) som går av stapeln nu på lördag, den 13 augusti och till löploppen (5, 10 och 21 km) som körs på söndag den 14 augusti.

Det som är speciellt med XTERRA är att hela loppet går i terräng. Man simmar i vackra Källtorpssjön. Man cyklar på mountainbike i skogen vilket gör att cyklingen blir väldigt omväxlande. Samma sak med löpningen.Man får ta sig över bäckar och över stock och sten. Det gör att loppet blir mer intensivt och mer av en upplevelse i vacker natur. 

Man tävlar individuellt eller i lag om tre i klasserna: dam, herr eller mix.

Mer info om tävlingen hittar du här

Baninformation XTERRA Sweden Triathlon

 • 1,5k Simning
  • Två 750m loopar i Källtorpssjön, totalt 1500m. 
  • Sprint är en 750 medsols loop.
 • 30k Cykling
  • Cykelbanan är 30 km och består av två modifierade slingor av en 15 km rutt framför allt spår runt Hellasgården, Nacka Reservatet. Banan har både dubbel och enkelspåriga spår med stigningar, nedfarter och några snabba spår. Vara beredd på en utmaning. 
  • Sprint banan är en slinga av samma bana.
 • 10k Terränglöpning
  • Banan är två 5 km slingor i skogen kring Hellasgården . Det finns några platta sektioner, några smala slingrande sektioner, några branta uppförsbackar och några nedförsbackar. Sprint banan följer en slinga av den här banan.

Anmäl dig här

XTERRA Sweden Trailrun

XTERRA Sweden iForm är en tävling som bjuder på en äventyrlig upplevelse i naturen. Det handlar om att ha kul och löpningen är som en naturlig äventyrsbana. Man har valt ut de bästa spåren i Nackareservatet som bjuder på teknisk löpning och en hel del höjdmeter. Man får ta sig över bäckar och över stock och sten. Det gör att loppet blir mer intensivt och mer av en upplevelse i vacker natur.

Anmäl dig här

2016-08-09 09:46.


Kommentarer till blogginlägget

Om bloggen

FunBeat Tipsar är vår omvärldskoll på prylar och annat inom träning. Vi tror det kan vara av intresse, annars är det lätt att avfölja.