FunBeat Tipsar

​6 sjöar – Nytt lopp i Uppsala 3 sept

Idén med loppet "6 sjöar" är enkel och lockande – det handlar om att springa runt sjöar. Den tredje september kan du välja allt från varvet på fem kilometer runt Ramsen till ett helt maraton runt alla sex sjöar. Och vad är väl härligare än att avsluta med ett dopp i sjön?

Här kommer ett nytt lopp med ett annorlunda upplägg. En och samma dag, med gemensam plats för start och mål, kan man välja fyra olika distanser: 5, 10, 21, 42 km. På så vis blir det lättare att springa med några vänner eller en familj tillsammans. Den som springer sitt livs första motionslopp på fem kilometer kan vara med samma dag som en van maratonlöpare.

Starten ligger i Fjällnora alldels öster om Uppsala – en bra utgångspunkt för ett lopp. Här finns servering, parkeringar och annat praktiskt. Målgången kan man fira med ett dopp i vattnet eftersom det är traktens mest populära strand ligger här.

Väljer man 42,2 km får man alltså ett riktigt maraton där man springer ett varv runt sex sjöar. Längs vägen får man se den vackra uppländska naturen, men också herrgårdsmiljöer, kulturmiljön Marielund och med lite tur springer man ikapp med det gama ångloket Lennakatten.

Jonas Pertoft är en av de som tagit initiativ till loppet. Hur kom du på idén?

–  I vintras provade jag springa runt alla sex sjöar. Jag blev förvånad när jag upptäckte att appen på min mobil sa att det var 42,2 km, exakt ett maraton! Sen var det ganska lätt att hitta rundor på de andra distanserna. 

Loppet har också en miljöprofil. Det betyder att man slipper engångsmuggar i den vackra miljön. Istället för plastpåsar med T-shirts och prylar så bjuder sponsorer på upplevelser.

Här hittar du mer information om tävlingen

Här anmäler du dig

Senaste nyheterna hittar du på: http://www.facebook.se/6sjoar

FAKTA:

Vad: Loppet 6 sjöar löpning 5, 10, 21, 42 km

Tid: Lördag 3 september 2016, kl 10-16

Plats: Fjällnora, Uppsala

Kostnad: 300 kr oavsett distans

Arrangör: Marielunds vänner i samarbete med Fjällnora/Uppsala kommun och Länna IF

Kontaktperson: Jonas Pertoft, 070-3636262, jonas@sodratornet.se eller info@6sjoar.se

2016-08-06 16:33.


Kommentarer till blogginlägget

Om bloggen

FunBeat Tipsar är vår omvärldskoll på prylar och annat inom träning. Vi tror det kan vara av intresse, annars är det lätt att avfölja.